Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Ahačevi mreži tudi Pomurka


images_slike3_ured7_ahac kioNa včerajšnji dražbi blagovnih znamk je šentjursko podjetje Ahac, ki ima v svojem portfelju od leta 2011 tudi živilsko industrijo za 350 evrov kupilo znamko Pomurka. Ahac je sodeloval tudi v dražbi za znamko Kekec pašteta, kjer so se vrtele dosti višje števlike. Na koncu je bila prodana za 220 tisočakov.

Iz podjetja so sporočili še, da želijo svojo prisotnost v segmentu živilskih proizvodov krepiti dolgoročno, kakor tudi ohranjati prepoznavne slovenske blagovne znamke.

Osrednji steber živilske proizvodnje v podjetju Ahac predstavlja poslovna enota Gosad v Središču ob Dravi. Tam proizvajajo in razvijajo izdelke blagovnih znamk Droga, Droga Gourmet, Argo in MMM ter izdelke trgovinskih blagovnih znamk.

Leta 2013 je podjetje imelo za 26 milijonov EUR prihodkov, kar je 2 več kot leto pred tem. Septembra lani so v Šentjurju odprli novo logistično središče v vrednosti 1,8 mio EUR. Lastnik Roman Moškotevc se nahaja na 5. mestu lestvice najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja za leto 2014.

polovicka_celje_klik