Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športnika leta 2014 v Rogaški Slatini karateistka Laura Potisk in košarkar Sandi Čebular (foto in video)


sportnik_leta_2014_rogaska_1V petek, 23. januarja, je Športna zveza Rogaška Slatina na tradicionalni, že 20. prireditvi, razglasila najboljše v športu občine Rogaška Slatina za leto 2014. Kot veleva tradicija, so tudi tokrat razglasili naj športnico, naj športnika in najboljšo ekipo v lanskem letu v slatinski občini, mladim nadarjenim športnicam in športnikom so podelili priznanja Perspektivni športnik, priznanje so podelili najbolj zaslužnim športnim delavcem, posebno priznanje pa tudi športnemu društvu, članu ŠZ Rogaška Slatina. Pri izboru so sodelovali bralci Rogaških novic, društva, člani športne zvez ter Izvršni odbor ŠZ Rogaška.

Prireditev je tudi tokrat potekala v Kulturnem centru Rogaška Slatina, povezovala jo je Sergeja Javornik. Kar 24 športnih društev, v katera je aktivno vključenih približno 1200 članov različnih starosti, združuje Športna zveza Rogaška Slatina. Seveda je potrebno izpostaviti, da ima velik posluh za šport Občina Rogaška Slatina, kar se v prvi vrsti kaže na športni infrastrukturi (dve športni dvorani, telovadno enoto, tri travnata nogometna igrišča, štiri asfaltna igrišča za mali nogomet, dve zunanji plastični igrišči za košarko, dvorano za balinanje, dvorano in igrišča za tenis, smučišče, športno infrastrukturo pa zaključujejo v zadnjih letih zgrajene kolesarske steze).

Tudi letošnje prireditve so se poleg župana mag. Branka Kidriča udeležili številni ljubitelji športa, športniki in športni delavci, navijači ter starši in ostali družinski člani športnikov. Po uvodnem pozdravu prisotnih in nastopu mladih plesalcev, je pred zbrane stopil župan Branko Kidrič. V nagovoru je najprej čestital Športni zvezi Rogaška Slatina, vsem dosedanjim predsednikom in sekretarju Jožetu Strniši za 20 let organiziranega dogodka “Izbor športnika leta občine Rogaška Slatina”. Zahvalil se je tudi vsem, ki so sodelovali na lanskoletni mednarodni kolesarski dirki po Sloveniji, na tretji etapi, ki se je začela v Rogaški Slatini. Celotnemu nagovoru lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

Voditeljica Sergeja Javornik, župan Branko Kidrič; spodaj: perspektivni športniki ter zaslužni športni delavci.
Voditeljica Sergeja Javornik, župan Branko Kidrič; spodaj: perspektivni športniki ter zaslužni športni delavci.

Sledila je podelitev priznanj perspektivnim športnikom, ki so jih prejeli mladi nadarjeni športniki in športnice. Priznanja so prejeli Žan Fistrić in Jan Kolar (Košarkarski klub Rogaška), Ilija Hajder (Balinarsko športno društvo rogaška Crystal), Jan Hartl (Karate klub Kozjansko), Blaž Pobežin in Damir Šarlah (Nogometni klub Rogaška), Nina Kamenšek in Nik Šmid (Športno društvo I. OŠ Rogaška Slatina), Tilen Lipnik in Klemen Zajko (Društvo košarkarska šola Rogaška), Hana Anderlič in Ana Kovačič (Košarkarsko društvo Janina) ter Karolina Tepeš in Nik Colnarič (Karate klub Rogaška Slatina).

Priznanje “Zaslužni športni delavec” so prejeli Danica Friškovic (za večletno aktivno delo v Balinarskem športnem društvu Rogaška Crystal in vsestransko pomoč pri organizaciji prireditev Športne zveze Rogaška), Vlado Kučan (za dolgoletno vodenje tenis kluba Rogaška Crystal, kjer mu je uspelo pri prizadevanjih za najem teniške dvorane in zunanjih igrišč, kar omogoča igranje tenisa v Rogaški Slatini) in Srečko Boršič (nepogrešljivi trener v Karate klubu Rogaška, ki je se že več kot 20 let uspešno trudi pri delu z mladimi in strokovno vodi treninge tekmovalcev kluba, ki dosegajo naslove državnih prvakov).

Po glasbenem premoru, za katerega so poskrbeli člani skupine Gadi, je sledila podelitev priznanja za najboljše društvo. Za najboljše društvo so izbrali Tenis klub Rogaška Crystal. Odgovornim v klubu se je z lastniki teniške dvorane in zunanjih igrišč uspelo dogovoriti o najemu, s čemer je v Rogaški Slatini spet možnost igranja tenisa. Med drugim so v obrazložitvi zapisali, da na visoki ravni organizirajo različna državna prvenstva.

Predstavnik najboljšega društva ter najboljša ekipa za leto 2014; spodaj: župan Branko Kidrič predaja pokal naj športnikoma za leto 2014.
Predstavnik najboljšega društva ter najboljša ekipa za leto 2014; spodaj: župan Branko Kidrič predaja pokal naj športnikoma za leto 2014.

Pred podelitvijo priznanja za najboljše ekipo v letu 2014, so na oder povabili dosedanje športnike in športnice leta, ki so na kratko povedali, s čim se ukvarjajo danes. Za najboljšo ekipo v letu 2014 so izbrali člansko ekipo Košarkarskega kluba Rogaška, ki se je lani osvojila šesto mesto v državi, v tekoči sezoni Lige Telemach je na tretjem mestu.

Vrhunec večera se je pričel s podelitvijo priznanj letošnjim nominirankam za športnico leta in sicer Lauri Potisk (karate) ter Zali Vipotnik (twirling). Športnica leta 2014 je vnovič postala Laura Potisk. V obrazložitvi so zapisali: “članica Karate kluba Rogaška Slatina je tudi v letu 2014 nadaljevala z odličnimi rezultati na različnih tekmovanjih v karateju. Na državnem prvenstvu do 21 let je v kategoriji do 45 kg osvojila drugo mesto in bila tretja v ekipni konkurenci. Poleg tega je osvojila več prvih mest v šolski karate ligi, je nosilka rjavega pasu in v širšem izboru slovenske kadetske reprezentance.”

Zadnji so na oder stopili in priznanja “nominiranci za športnika leta 2014” prejeli: Sandi Čebular (košarka), Goran Čuček (nogomet – zaradi izrednih razmer se je opravičil in ga ni bilo na podelitvi), Bor Hartl (karate), Patrik Škrablin (karate – zaradi odsotnosti je priznanje za nominacijo prevzel njegov oče) in Matic Štraus (balinanje). Športnik leta 2014 je po izboru bralcev Rogaških novic, društev, članov športnih zvez ter Izvršnega odbora ŠZ Rogaška Slatina, postal Sandi Čebular. V obrazložitvi so zapisali: “Sandi Čebular – Košarkarski klub Rogaška, je drugo sezono član slatinske ekipe in je prispeval pomemben delež k uvrstitvi na zaključni turnir Pokala Spar ter v končnico državnega prvenstva. Tu se je Rogaška enakovredno kosala tudi z Olimpijo in Krko. V prvem delu letošnje sezone je naredil še korak naprej, saj je trenutno prvi strelec Lige Telemach. Najbolj se izkaže na najtežjih tekmah, je izredno pozitiven mladenič.”

Prireditve so se udeležili številni ljubitelji športa, navijači ter družinski člani nominiranih športnikov.
Prireditve so se udeležili številni ljubitelji športa, navijači ter družinski člani nominiranih športnikov.

Večer so zaključili rokerji, člani skupine Jack in The Box. Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na dogodku, v video posnetkih pa lahko prisluhnete izjavama športnice in športnika leta 2014 (Lauri Potisk in Sandiju Čebularju) ter izjavi in nagovoru župana občine Rogaška Slatina Branka Kidriča.

Izjavi športnice in športnika leta 2014 občine Rogaška Slatina:

Izjava župana Branka Kidriča po prireditvi Izbor športnika leta občine Rogaška Slatina:

Nagovor župana Branka Kidriča na prireditvi Izbor športnika leta občine Rogaška Slatina:

v/t/f: eH

kozjansko.info_images_slike3_ured5_oglasi_kino_smarje_polsi