Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška Slatina: prihod novega gasilskega vozila avtolestve in dobrodelni koncert (foto in video)


prevzem_gasilskega_avta_pgd_steklarna_1Minuli konec tedna je v Rogaški Slatini minili v znamenju prihoda novega gasilskega vozila avtolestve ALK-30, največjo naložbo v 70-letni zgodovini delovanja PGD Steklarna Rogaška Slatina in sploh največjo naložbo v zgodovini prostovoljnega gasilstva na območju šestih občin Obsotelja in Kozjanskega. Dva dni kasneje, v nedeljo, 25. januarja, pa je v dvorani Janina potekal dobrodelni koncert Glasbeniki za gasilce, izkupiček katerega bo namenjen omenjeni naložbi.

Novo gasilsko vozilo z avtomatsko lestvijo s pregibnim lestvenikom, je po zmogljivosti in opremi prva tovrstna v Sloveniji. Gasilci bodo z avtolestvijo lahko reševali na višini 32 metrov, prav tako lestev omogoča reševanje iz globin. Nosilnost lestve je do 4 tone na začetnem delu lestve, na njenem koncu pa do 600 kg. V reševalni košari so lahko naenkrat 4 osebe, nosilnost košare je 450 kg. Zmogljivost vozila in dodatna oprema bo gasilcem omogočila še bolj učinkovito reševanje in delo pri različnih intervencijah na območju vseh šestih občin Obsotelja in Kozjanskega.

Vozilo je prvemu gasilcu v občini, županu Branku Kidriču, simbolično predal poveljnik PGD Steklarna Rogaška Slatina Luka Bercko.
Vozilo je prvemu gasilcu v občini, županu Branku Kidriču, simbolično predal poveljnik PGD Steklarna Rogaška Slatina Luka Bercko.

Avolestev so v Rogaško Slatino pripeljali v petek popoldne, ob tej priložnosti je, kljub nalivu, na Evropski ploščadi potekala slovesnost. Slednje so se udeležili številni gasilski PGD Steklarna Rogaška Slatina, gasilci nekaterih sosednjih društev ter župani občine Rogaška Saltina mag. Branki Kidrič, občine Podčetrtek Peter Misja in občine Bistrica ob Stoli Franjo Debelak. Seveda so gasilci opravili preizkus avtolestve, v košaro je stopil tudi prvi gasilec občine Rogaška Slatina Branko Kidrič.

Pri prvem dvigu lestve je seveda sodeloval tudi slatinski župan.
Pri prvem dvigu lestve je seveda sodeloval tudi slatinski župan.

Utrinke z dogodka si lahko ogledate v spodnji galeriji fotografij, izjavam župana Branka Kidriča, poveljnika PGD Steklarna Rogaška Slatina Luka Bercka ter predsednika PGD Steklarna Rogaška Slatina Mitja Škrabla, ki je povedal več o investiciji, zagotavljanju sredstev za nakup vozila ter izobraževanju gasilcev, pa lahko prisluhnete v spodnjih video posnetkih.

Župan Branko Kidrič o novem vozilu avtolestvi:

Poveljnik PGD Steklarna Rogaška Slatina Luka Bercko o novi avtolestvi:

Predsednik PGD Steklarna Rogaška Slatina Mitja Škrabl o novi avtolestvi:

Del sredstev za 650.000 evrov visoko naložbo bo zagotovila Občina Rogaška Slatina, del denarja so gasilci pridobili od sponzorjev, nekaj denarja so že in seveda še bodo zbrali v društvu. Seveda pa je župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič izrazil željo, da bi sredstva za novo vozilo z avtolestvijo, ki je pomembno tako za Rogaško Slatino kot tudi za širšo območje, prispevali tudi gospodarski subjekti in sosednje občine. Ena od aktivnosti za pridobitev lastnega deleža potrebnega denarja pa je bila tudi organizacija dobrodelnega koncerta Glasbeniki za gasilce, ki je potekal v nedeljo.

prevzem_gasilskega_avta_pgd_steklarna_4

Na dobrodelnem koncertu številni obiskovalci in kar 13 nastopajočih 

Na dobrodelnem koncertu je nastopilo kar kar 13 skupin, program je povezoval Darko Žvižej (Štamperlov Pepi), ki je s humornimi vložki nasmejal številno občinstvo. Dogodek, ki je trajal slabe tri ure, so odprle mlade plesalke in plesalci plesne skupine Kuš nime, na odru pa so se nato zvrstili še ansambli Pogum, Petka, skupina Jannette, Harmonikarski orkester Simona Plemenitaša, ansambel Aplavz, Tamburaški orkester Rogatec, Okrogli muzikanti, ansambel Do jutra, Navihanke, Mladi upi, Ansambel Kristali in Slovenski zvoki.

Na dobrodelni koncert so se odzvali številni glasbeniki iz bližnje in daljne okolice.
Na dobrodelni koncert so se odzvali številni glasbeniki iz bližnje in daljne okolice.

Zagotovo je pester glasbeni program zadostil okuse vseh obiskovalcev, ki so vsakega nastopajočega nagradili z bučnim aplavzom. Ob koncu koncerta je obiskovalce in nastopajoče pozdravil Mitja Škrabl, predsednik PGD Steklarna Rogaška Slatina ter se zahvalil za udeležbo in njihov delež, ki so ga prispevali za naložbo. Zahvalil se je tudi sponzorjem in medijem ter vsem, ki so sodelovali pri pripravi koncerta. “Lepa dobrodošlica vsem, ki ste danes prišli na ta dobrodelni koncert in za kupljeno vstopnico. Upam, da smo vam za to vstopnico dali lepo nedeljsko popoldne in da ste uživali v koncertu. Da je zadeva takšna kot je, gre v prvi vrsti zahvala glasbenikom in vsem nastopajočim, seveda pa tudi gasilcem PGD Steklarna Rogaška Slatina, ki ste resnično žrtvovali svoj prosti čas za pripravo tega dogodka in ostale aktivnosti v zvezi z nabavo novega vozila z avtolestvijo. Pred nami je sicer daljše investicijsko obdobje, v Rogaško smo pripeljali eno najsodobnejših vozil, verjamemo, da boste tudi vi, občani, in vsi, ki podpirate gasilce, pristopili k zbiranju sredstev za vozilo tudi z udeležbo na takšnih dogodkih, kot je danes, na raznih veselicah in ob podobnih priložnostih.”

Seveda pa lahko vsi, ki bi radi prispevali sredstva za novo vozilo avtolestev, to storite še naprej. Gasilci bodo sredstva zbirali na številnih prireditvah, akcijah, prodajali bodo koledarje, seveda pa jim denar lahko prinesete tudi v prostore PGD Steklarna Rogaška Slatina.

Predsednik PGD Steklarna Rogaška Slatina in povezovalec programa
Predsednik PGD Steklarna Rogaška Slatina Mitja Škrabl (desno) in povezovalec programa Darko Žvižej, ki je nastopil tudi kot Štamperlov Pepi.

Uradni prevzem avtolestve bo sicer 18. julija, ko bo PGD Steklarna Rogaška Slatina slovesno obeležil 70-letnico delovanja. Slovesnost bo v sklopu prireditev ob prazniku Občine Rogaška Slatina.

Vabljeni k ogledu bogate galerije fotografij, naša kamera pa je ujela tudi utrinke z nedeljskega dobrodelnega koncerta.

v/t/f: eH

kozjansko.info_images_slike3_ured5_oglasi_kino_smarje_polsi