Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 27. 1. 2015


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 20. do 26. 1. 2015 zaznali na šentjurski policijski postaji:

Tatvina nafte

Do policistov, ki so opravljali kontrolo na avtocestnem počivališču Zima, je v torek, 20. 1. 2015, pristopil državljan Češke in jim naznanil, da mu je neznanec, medtem ko je spal, iz rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 200 litrov nafte. Z omenjenim dejanjem ga je oškodoval za okoli 230 EUR.

Pomor zajcev in kokoši

V torek, 20. 1. 2015, je občan obvestil policiste, da sta mu dva psa raztrgala mrežo ter mu pomorila 4 zajce in 3 kokoši. Policisti zbirajo obvestila o lastniku psov zoper katerega bo podan ukrep po Zakonu o zaščiti živali.

Zasledovanje

V sredo, 21. 1. 2015, je na policijo poklicala prestrašena občanka ter naznanila, da jo z vozilom zasleduje bivši partner. Zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru mu bo izdan plačilni nalog.

Kršitev javnega reda

V četrtek, 22. 1. 2015, je prišlo do kršitve javnega reda in miru na cesti Šentjur Jakob, kjer je občan prehitel vozilo avtošole, nato ustavil, izstopil iz vozila in pričel vpiti ter zmerjati inštruktorja vožnje. Po dejanju je s kraja odpeljal pred prihodom policistov. Zaradi kršitve mu bo izdan plačilni nalog.

Nasilje v družini

Policisti so bili v petek, 23. 1. 2015, obveščeni, da doma razgraja občan, ki razbija in grozi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan grozil hčerki in bivši partnerici, zato sta na pomoč poklicali policijo. Na kraju je bilo kršitelju izrečen ukrep prepovedi približevanja, po vseh zbranih obvestilih pa bo zoper njega na tožilstvo podana kazenska ovadba.

Zaseg avtomobila

Policisti so v nedeljo, 25. 1. 2015, v Šentjurju kontrolirali voznika, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter pod vplivom alkohola. Zaradi kršitev so mu zasegli osebni avtomobil, svoje dejanje pa bo lahko obrazložil pri sodniku, h kateremu bo podan obdolžilni predlog.

Požar

Policisti so bili v nedeljo, 25. 1. 2015, obveščeni o požaru v Loki pri Žusmu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi napake na električnem vodniku zagorel avtodom brez motorja in koles. Požar so pogasili gasilci iz bližnjih prostovoljnih gasilskih društev. Lastnik je z omenjenim oškodovan za okoli 4.000 EUR.

Prometna nesreča

Dne 26. 1. 2015 je na policijsko postajo prišel občan, ki je naznanil, da ga je v četrtek, 22. 1. 2015, pri tržnici v Šentjurju zbil neznani voznik z vozilom znamke Audi. Občan in voznik sta se po prometni nesreči pogovarjala, ker pa občana ni nič bolelo, sta šla vsak svojo pot, po nekaj dnevih pa se je pri občanu pojavila poškodba ter je zato prometno nesrečo naznanil policiji. Neznanega voznika ali priče pozivamo, da se javijo na Policijsko postajo Šentjur, ali informacije o nesreči podajo na telefonsko številko 113 ali 080 1200.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polovicka_celje_klik