Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 28. 1. 2015


Prometna nesreča z materialno škodo

Policisti so bili 20. 1. 2015 obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo v kraju Žahenberc. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče  med voziloma prišlo zaradi vožnje po levi enega izmed njih. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča z udeležbo voznice kolesa z motorjem

Policisti PP Rogaška Slatina so bili 22. 1. 2015 obveščeni o prometni nesreči v Kostrivnici, ki se je zgodila med voznikom osebnega avtomobila in voznico kolesa z motorjem. Pri ogledu kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti mladoletne voznice kolesa z motorjem. Voznica je med vožnjo kolesa z motorjem uporabljala predpisano zaščitno opremo. O odgovornosti mladoletne povzročiteljice bo odločalo sodišče.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

Policija je bila 24. 1. 2015 obveščena o prometni nesreči z udeležbo avtobusa in osebnega avtomobila v kraju Podplat. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v avtobus, v katerem je bilo več potnikov. V prometni nesreči so se trije potniki v avtobusu lažje telesno poškodovali. Pri ogledu prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da eden od potnikov na avtobusu ni bil pripet z varnostnim pasom. Policisti ponovno opozarjajo, da je potrebno uporabljati varnostne pasove v vseh vozilih, v katerih so nameščeni.

Odvzeto vozniško dovoljenje

Patrulja PP Rogaška Slatina je 24. 1. 2015, v jutranjih urah, ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je vozil po vplivom alkohola (0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, kazen pa bo kršitelju odmeril sodnik za prekrške.

Z nožem nad pnevmatike

Policisti so bilo 10. januarja 2015 obveščeni, da se je neznani storilec v Irju z nožem znesel nad vsemi štirimi pnevmatikami na osebnem avtomobilu. Policisti so opravili ogled kraja storjenega kaznivega dejanj in ugotovili, da je neznanec prerezal in popolnoma uničil vse štiri pnevmatike. Policisti zbirajo obvestila in bodo storilca kazensko ovadili.

Tatvina iz hotelske sobe

Policiste PP Rogaška Slatina je 21. januarja 2015 predstavnik GH Sava obvestil, da je prišlo do tatvina nakita iz sobe gostov njihovega hotela. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec na neugotovljen način vstopil v hotelsko sobo, v sobi pa iz kovčka odtujil manjšo vrečko z nakitom.

Policisti so takoj pričeli z zbiranjem obvesti za izsleditev storilca dejanja, po zaključku preiskave pa bo podana kazenska ovadba od Okrožno državno tožilstvo.