Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 16. 12. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 2. do 15. 12. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji:

SKUPAJ

  1. KAZNIVA DEJANJA……………………………………………..……………6
  2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU………………………..….…….3
  3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE………………………….……….………..1
  4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ ………………………………3
  5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI……………………………. .. …………1
  6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP ………………….…… 4
  7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU ………. ….………0
  8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV……………….. ………………………35
  9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM………………………………..………126
  10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ ……………………… ….…………3
  11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC …………………………………… …1

 

ODVRŽEN KOVČEK

Na parkirišču ene izmed trgovin v Šentjurju so krajani  2. 12. 2014 našli kovček. Kdo ga je tam pustil, ni bilo znano. Policisti so ugotovili, da ne gre za »nastavljeno bombo«, temveč za star zanemarjen odvržen kovček.

 

POGREŠAN FRANC POGLADIČ

3. 12. 2014 je bila PP Šentjur obveščena, da že več dni niso videli Franca Pogladiča iz Marija Dobja. V zvezi zadeve je bilo izvedenih več aktivnosti, vendar pogrešani še ni bil izsleden. Vse bralce naprošamo, da obvestijo PP Šentjur na telefonsko številko (03/746-41-50) oziroma na 113, v kolikor imajo kakršne koli informacije o pogrešanem Francu Pogladiču.

 

PREDRZNO VEDENJE

V večernem času 04.12.2014 so na nič hudega slutečega občana brez razloga pričeli kričati, se nad njim razburjati in ga odrivati. Policisti so ugotovili, kdo so razburjeni junaki. Kršiteljem bo izrečena globa zaradi kršitve JRM.

 

ODTUJEVAL BLAGO

V nočnem času  4. 12. 2014 so policisti v Šentjurju opazili občana, ki je v avtomobil nalagal bale blaga. Kljub dejstvu, da so predmeti pod okriljem stečajnega upravitelja, si jih je občan še vedno lastil. Policisti so mu pojasnili, da je storil kaznivo dejanje. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba.

 

NASILJE V DRUŽINI

06.12.2014 sta se v večernem času na PP Šentjur zglasila partnerja, ki sta se razšla. Prijavo na policiji je hotel moški, ki pa je bil tudi močno pod vplivom alkohola. Policisti so potrebovali kar nekaj časa, da so ugotovili, da gre v danem primeru za nasilneža, ki je v kraju poznan kot umirjena in prijazna oseba. Ker je bilo nedvomno ugotovljeno, da gre še za en primer, kjer je bilo nasilje v družini prikrito, so policisti kršitelju izrekli prepoved približevanja, zadeva pa bo dobila epilog na sodišču.

 

TATVINA NAFTE NA BOHORJU

Neznanec je v noči na 09.12.2014 prišel do parkiranega tovornega vozila na Bohorju in si postregel s 100 litri goriva. Policisti storilca iščejo. Res pa je, da lastnik za zaščito svojega premoženja ni naredil nič.

 

PROMETNA NESREČA

Pod Jezercami se je v zgodnjih jutranjih urah 12.12.2014 pripetila prometna nesreča II. kategorije. Do PN je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročitelj pa je bil v nesreči hudo telesno poškodovan.

 

TEŽKO DELO TAXISTOV

Taxist je v Šentjur pripeljal osebo, ki iz vozila ni hotela, saj kraja ni prepoznala. Policisti so nato ugotovili, da potnik sploh ne živi v Šentjurju ampak v Celju, alkohol pa mu je pomagal zamegliti spomin. S skupnimi močmi so ugotovili, kje je potnik doma, taxist pa je opravil prevoz skoraj na kraj pričetka vožnje.

 

POMOR KOZ

Lastniki nekaterih psov menijo, da so njihovi kužki pohlevni. Ko se taki psi najdejo oz. zberejo, pa postanejo krdelo, kjer lovski nagon pride na plan. To se je zgodilo tudi na Voglajni, kjer so trije psi pomorili 4 koze. Tri pokončane živali je lastnik takoj naše, ene pa ni bilo. Policisti še ugotavljajo, čigavi so psi. Pri tem ponovno opozarjano na odgovorno ravnanje vseh lastnikov psov, saj je stara navada, da se zvečer, ko nihče ne vidi, psa malo spusti na prostost, da si pretegne okončine, skrajno neodgovorno.

 

PIJANI VOZNIKI V PROMETU

V noči na 14.12.2014 je na območju PP Šentjur potekal poostren nadzor prometa po vprašanju alkoholiziranosti voznikov. Preizkušenih je bilo 51 voznikov, od tega so bili trije pod vplivom alkohola, eden izmed njih je med postopkom celo poskušal peš zbežati s kraja, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje na PP Slovenske Konjice, pri tem so bila uporabljena prisilna sredstva. Zoper dva voznika smo podali obdolžilni predlog (zagrožena denarna kazen v višini 1.200 € in 18 kazenskih točk), v enem primeru pa globo v višini 900 € in 16 kazenskih točk.

 

 

»PONOVNO DAJEMO OBVESTILO GLEDE UPORABE PIROTEHNIKE«

Ponovno se bliža Veseli december, ter čas božičnih in novoletnih praznikov, za katere je značilna tudi uporaba različnih pirotehničnih izdelkov. Da bi omenjen čas minil kar se da prijetno, ter brez nepotrebnih težav, poškodb, ali stroškov, vam podajamo nekaj napotkov za pravilno uporabo pirotehničnih izdelkov.

V skladu z Zakonom o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih (Uradni list RS 35/2008) je PREPOVEDANA prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije 2 in 3, katerih glavni učinek je pok (petarde različnih oblik in moči);, uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije 1, katerih glavni učinek je pok, pa je dovoljena le od 26. decembra do 2. januarja. Kljub temu tudi v omenjenem obdobju teh izdelkov (pirotehničnih izdelkov 1. kategorije, katerih glavni učinek je pok) ni dovoljeno uporabljati v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javna zbiranja.

Za kršitve omenjenih določb Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih je za posameznike predvidena globa v višini od 400 do 1200 EUR, policisti pa bodo ob zaznanih kršitvah dosledno ukrepali zoper kršitelje.

Policija si prizadeva za zmanjševanje težav, ki jih povzroča neprimerna uporaba pirotehničnih izdelkov, vendar pa se moramo vsi zavedati, da je to širši »problem«, ki ga je mogoče rešiti le ob vključevanju celotne družbe, predvsem pa staršev, vzgojiteljev in učiteljev, katere naprošamo, da z opozorili, na možne nevarnosti in posledice neprimernega početja, ter tudi z lastnim zgledom pripomorejo k zmanjševanju oz. preprečevanju posledic tovrstnih početja. Sodelovanje s starši ali skrbniki je pomembno tudi zato ker omenjen zakon tudi nalaga, da je mladoletnikom do 14. oziroma 16. leta starosti dovoljeno uporabljati pirotehnične izdelke kategorij 1 in 2 le pod nadzorstvom slednjih.

 

 

 

Po pooblastilu komandirja PP

 

Martin Kumer

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor III.

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber
Pomočnik komandirja PP