Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ponovno Božično-novoletni turnir v Kozjem


dvojiceČlani Tenis kluba Kozje so v nedeljo, 14. decembra 2014, v Večnamenskem centru Kozje pripravili tradicionalni Božično-novoletni turnir v namiznem tenisu.

Letošnji turnir je bil po letu dni premora že 12. po vrsti. V lanskem letu turnirja namreč ni bilo, saj so staro telovadnico OŠ Kozje v kateri je turnir potekal prvih 11 let porušili in gradili nov Večnamenski center Kozje. Letos so tako v novih prostorih in bistveno boljših pogojih ponovno pripravili turnir. Tekmovanja se je udeležilo 26 igralcev namiznega tenisa, ki so bili razdeljeni v dve kategoriji, do in nad 50 let. V prvem delu je tekmovanje potekalo po skupinah iz katerih sta se najboljša dva uvrstila v četrtfinale, ostali pa v tolažilni turnir.

posamezniki do 50V kategoriji do 50 let so imeli največ uspeha člani NTK Krško. V finalu sta se namreč pomerila dva njihova člana, boljši pa je bil Damjan Krulc, ki je premagal Dejana Petakoviča. V tekmi za tretje mesto je Primož Kancler iz Poljčane, sicer slovenski reprezentant med namiznotenisači invalidi, premagal Mirana Filipančiča iz ŠD Polje. V tolažilni skupini je bil najboljši še en invalid – Edi Ravnjak iz Slovenskih Konjic, drugo in tretje mesto pa sta osvojila dva mlada člana TK Kozje, Rok Perčič in Boris Bezamovski.

posamzniki nad 50V kategoriji nad 50 let je zmaga odšla v Celje. Zmagal je Slavko Hacin, ki je bil v finalu boljši od Vlada Busarja iz NTK Krško. Tretje mesto je osvojil član NTK Rogaška Jože Gajšek, ki je ugnal še enega člana NTK Krško, Jožeta Goriška. Tudi v tej kategoriji so bili domačini bolj uspešni v tolažilnem turnirju. Zmagal je namreč Dušan Ferlič, tretji je bil Herman Čebular, med njiju pa se je uvrstil Stanko Žgajner iz NTK Rogaška.

Za popestritev dogajanja so organizatorji organizirali še turnir izžrebanih dvojic. Moči sta v tej konkurenci združila igralca na invalidskem vozičku, Primož Kancler in Edi Ravnjak in postala zmagovalca. Na drugo mesto se je uvrstil par Vlado Busar – Rok Perčič, tretja pa sta bila Miran Filipančič in Herman Čebular.

Predsednik Tenis kluba Kozje Roman Gradišek in vodja tekmovanja Ervin Perčič sta na zaključku vsem najboljšim posameznikom podelila pokale, najboljšim dvojicam in najboljšim v tolažilnih turnirjih pa medalje. Vsem zbranim sta se zahvalila za udeležbo in jih že povabila na naslednje turnirje v Kozje.

R. G.

polovicka_celje_klik