Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Miklavževanje v Olimju in Polju ob Sotli (foto in video)


miklavzevanje_olimje_polje (1)Minulo nedeljo je Miklavževanje potekalo tudi v Olimju in Polju ob Sotli. V Olimju je potekala slovesna sveta maša, po njej pa so organizatorji za obiskovalce pripravili sejem domačih dobrot z degustacijo medenih pridelkov čebelarjev. Po pol enajsti uri pa je Miklavž obiskal in obdaroval otroke v Polju ob Sotli.

Čebelarska družina Podčetrtek, Minoritski samostan Olimje in TIC Podčetrtek so še enkrat več združili moči in pripravili sejem domačih dobrot, ki se ga je, kljub dežju, udeležilo lepo število obiskovalcev. Ob številnih ponudnikih domačih proizvodov je tudi letos bila prisotna stojnica Karitas, na kateri so zbirali prispevke za ljudi in družine v stiski. Znotraj cerkve pa so vse od začetka maše (praznovali so Frančiškovo nedeljo – Ambroževo mašo) najmlajši nestrpno čakali prvega od treh decembrskih dobrih mož, ki jih je ob koncu maše seveda obiskal in obdaroval.

miklavzevanje_olimje_polje (4)

Sejem Olimskih dobrot je seveda manifestacija Ambroževe maše, ki so jo obhajali v Olimju. Ob tej priložnosti so pripravili blagoslov čebelarskih proizvodov in izdelkov, saj velja sv. Ambrož za zavetnika čebelarjev.

miklavzevanje_olimje_polje (2)Malce kasneje pa je Miklavž obiskal najmlajše tudi cerkvi sv. Miklavža v Polju ob Sotli, kjer je obenem potekalo tudi farno žegnanje. Dobri mož je tudi tam obdaril najmlajše, ki so pred tem bili deležni zanimive igre, ki so jo pripravili krajani. Nato so do Miklavža, ki je imel seveda spremstvo parkljev, predse povabil najmlajše in jih obdaroval. Po končanem obdarovanju so se obiskovalci udeležili Miklavževega sejma in druženja s pogostitvijo.

miklavzevanje_olimje_polje (3)

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na Miklavževanju v Olimju in Polju ob Sotli, v spodnjem video posnetku pa so lahko ogledate utrinke iz Polja ob Sotli.

t: eH

v/f: Dejan Hribernik