Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dan samostojnosti in enotnosti obeležili tudi šmarski osnovnošolci


dan_samostojnosti_in_enotnosti_os_smarje_1V torek, 23. decembra, so v OŠ Šmarje pri Jelšah imeli proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti. S slovensko himno so naznanili začetek učenci, ki prepevajo v mladinskem zboru. Prireditev sta povezovala učenca Domen Močnik in Anina Božiček.

Proslavo je s svojim nastopom popestrila vokalna skupina pod vodstvom Tjaše Šuc ter instrumental Lare Regoršek, Eve Novak in Mance Schmid na citrah in kitari. Aleška Voh in Klara sta prebrali nekaj domovinskih pesmi znanih Slovencev. Tretješolci so na hudomušen način predstavili, kaj delajo Slovenci, pevci prvih in drugih razredov so odpeli dve nagajivi pesmici, nekaj plesnih užitkov pa so pričarale učenke plesne šole Pleši z mano in šolske dramsko-ritmične skupine.

dan_samostojnosti_in_enotnosti_os_smarje_2

Ob koncu nam je nekaj besed namenila v.d. ravnateljice Greta Stiplošek Pajk. Na prireditev so povabili tudi vojnega veterana občine Šmarje pri Jelšah, Vladimirja Amiča, ki se je vabilu z veseljem odzval!

dan_samostojnosti_in_enotnosti_os_smarje_3

Vse je prevzela misel velikega slovenskega psihologa in duhovnika Antona Trstenjaka, ki je zapisal: »Dom ni v hiši, kjer človek domuje, ampak je dom v človeku, ki v tej hiši prebiva.« Če njegove besede malo spremenimo lahko dodamo, da domovina ni v državi, kjer prebivajo ljudje, ampak je domovina v ljudeh, ki v tej državi živijo.

Pripravila: Anja Kunej, 8.d