Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Božično-novoletni koncert Big Banda Šmarje pri Jelšah (foto)


koncert_big_band_smarje (1)V nedeljo, 21. decembra 2014, so člani Društva Big band Šmarje pri Jelšah pripravili že tradicionalni božično-novoletni koncert. Koncert je tudi tokrat potekal v športni dvorani Osnovne šole Šmarje pri Jelšah.

Člani Big banda Šmarje pri Jelšah tradicionalno prirejajo dva koncerta na leto. K sodelovanju vsako leto povabijo uveljavljene glasbenike, tako so v preteklih letih med drugim gostili Alenko Godec, Edvina Fliserja, Ota Pestnerja in druge, letos pa so se člani odločili, da bodo poskrbeli tudi za vse navdušence narodno-zabavne glasbe, zato so k sodelovanju povabili odličen kvintet iz Šentjurja ansambel Petka. Skupaj so odigrali in odpeli nekaj skladb, ansambel Petka pa se je obiskovalcem samostojno predstavil še z nekaj narodno-zabavnimi vižami.

Bigbandovcem se je na odru pridružil tudi odličen vsestranski glasbenik Matic Plemenitaš iz Šentjurja, ki je z njimi odpel nekaj skladb.

koncert_big_band_smarje (3)

V zadnjem času smo priča vse slabši obiskanosti koncertov širom Slovenije, vendar to nikakor ni vplivalo na obisk koncerta šmarskega big banda, obiskovalci so namreč dodobra napolnili sedišča v dvorani. Po besedah bigbandovcev so le-ti že začeli s pripravami za koncerte v naslednjem letu – v domačem Šmarju pri Jelšah bodo pripravili najmanj dva, letnega in božično-novoletnega, vmes pa bodo zagotovo zaigrali tudi kje izven domačega kraja.

Oglejte si fotogalerijo s koncerta:

f/t: Dejan Hribernik

polsi-godba-smarje-klik