Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 31. 12. 2014


Nekaj dogodkov, ki so jih v času od 16. do 26. 12. 2014 zaznali na šentjurski policijski postaji:

Požar v stanovanju

Okoli 10.00 ure je zagorelo v stanovanjskem bloku v Šentjurju. Dim, ki se je valil skozi okno, je nemudoma aktiviral šentjurske gasilce, ki so izredno hitro intervenirali in priskočili na pomoč stanovalcu, ki je že pričel z gašenjem. Ogenj je povzročila nočna lučka, ki je zažgala žimnico. Nastala je le manjša materialna škoda.

Tatvina denarja

Neznanec je 17. 12. 2014 v večernem času iz omarice v garderobi odtujil 250 EUR, kateega je tam pustil obiskovalec fitnesa.

Vlom v hišo

Neznanec je v noči na petek 19. 12. 2014 vlomil v stanovanjsko hišo v Pletovarjih, kjer je pregledal notranjost, vendar po prvih ugotovitvah ni našel ničesar, kar bi mu bilo zanimivo.

Vlom v hišo

Policisti so v soboto 20. 12. 2014 obravnavali osumljenca kaznivega dejanja, ki je pri zbiranju obvestil povedal, za kaznivo dejanje za katerega ni vedel niti oškodovanec. Ter je bil o tem, da je oškodovan obveščen s strani policistov.

Požar na zabojniku

Neznanci so v soboto 20. 12. 2014 na Pešnici neznanci zažgali plastični kontejner za smeti. Dejanje so najverjetneje storili s pomočjo pirotehničnih sredstev, saj je pred ognjem močno počilo. Materialna škoda znaša okoli 500 €.

Požar

V nedeljo 21. 12. 2014 v večernem času je pričel goreti hlev za perutnino v Slatini pri Ponikvi. Do požara je prišlo med pripravo hleva na novo pošiljko živali oziroma v kritičnem času v hlevu živali ni bilo. Ogenj pa je povzročil materialno škodo v vrednosti cca. 50.000,00 €.

Kršitev javnega reda

V ponedeljek v nočnem času so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru v lokalu v Šentjurju, kjer so ugotovili, da je prišlo do spora med zaposlenima, ter je kršiteljici bila izrečena globa.

Prometna nesreča s pobegom

V Dolah se je v torek 23. 12. 2014 pripetilo oplaženje med dvema voziloma. Voznik, ki je s kraja odpeljal, je bil izsleden. Zaradi pobega mu je bila izrečena globa.

Vlom v vikend

V noči na 24. 12. 2014 je neznanec vlomil v vikend Lokah pri Planini. Iz vikenda je odtujil dve motorni žagi in kosilnico na nitko. Z dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 1300 €.

Poškodovanje tuje stvari

Vandal , ki že nekaj čas krožijo na območju med Ponikvo in Dramljami, so se na božični dan tokrat ustavili v Lutarjih. Svoje moči so preizkusili na betonskih stebrih in na razdelilni telekomunikacijski omarici. Stebre so nagnili iz položaja, medtem o so omarico poškodovali.

Požar

V Loki pri Žusmu je 25. 12. 2014 zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Zgorelo je ostrešje in podstrešje. Požar je povzročil dimnik. Tudi tokrat pa so še večjo katastrofo preprečili gasilci lokalnih PGD, ki so rešili prostore v pritličju oziroma preprečili, da bi zgorela cela hiša.

Prejela medaljo policije za požrtvovalnost

Dne 22. 12. 2014 sta med drugimi prejela medaljo policije za požrtvovalnost tudi policista Policijske postaje Šentjur, Urban Korošec in Martin Fevžer. Omenjena sta bila v mesecu juliju 2014 napotena v stanovanjsko hišo, kjer naj bi mlad moški storil samomor. Policist Korošec je moškemu, ki je ležal v mlaki krvi, preveril utrip srca. V tistem trenutku je poškodovani prišel k zavesti in si je znova skušal vzeti življenje. Korošec in Fevžer mu za to nista dala priložnosti, s pritiskom na globoko ureznino na vratu pa sta začasno zaustavila krvavitev in v tem položaju vztrajala približno pol ure, vse do prihoda reševalcev, ki sta jih poklicala na pomoč. Občan bi brez vztrajnega in prisebnega dejanja policistov Urbana Korošca in Martina Fevžerja izgubil življenje.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II