Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Naj javno stranišče 2014: Rogaška Slatina


Konec minulega tedna je v ljubljanskih Križankah potekala zaključna prireditev izbora Naj javno stranišče 2014, ki jo je pripravilo Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB), so sporočili z Občine Rogaška Slatina. Letos je ta naslov v kategoriji občin osvojila občina Rogaška Slatina, v kategoriji večjih trgovskih centrov pa celjski Citycenter.

Društvo je sicer tekom leta pregledalo in ocenilo več kot 100 lokacij javnih stranišč po Sloveniji. Poleg 40 občin in 52 bencinskih servisov ob avtocestah je letos v izboru sodelovalo tudi 6 večjih trgovskih  centrov in 10 zdravstvenih domov.

19. november je svetovni dan stranišča, ki se obeležuje po vsem svetu. V ta namen je društvo za KVČB letos že šesto leto zapored pripravilo akcijo Naj javno stranišče, v kateri komisija ocenjuje dostopnost, urejenost, označenost dostopa, število sanitarij, sanitarije za invalide, opremo in higienski material. Glavni namen akcije pa je ozaveščati javnost o potrebah ljudi s kronično vnetno črevesno boleznijo in povečati ozaveščenost in pripravljenost lokalnih skupnosti za izboljšanje sanitarnih pogojev.

Predstavniki občin Ljubljana (2. mesto), Rogaška Slatina (1. mesto), Koper (3. mesto)
Predstavniki občin Ljubljana (2. mesto), Rogaška Slatina (1. mesto), Koper (3. mesto)

“Občina Rogaška Slatina si prizadeva zagotavljati visoko kvaliteto bivanja tako občankam in občanom Rogaške Slatine, kakor tudi številnim obiskovalcem, ki naše turistično mesto vsako leto obiščejo. Zato smo priznanja veseli, zavedamo pa se, da je prejeto priznanje hkrati zaveza za kvalitetno delo tudi v prihodnje” je na podelitvi povedala Brigita Kregar Drofenik, ki je v imenu Občine Rogaška Slatina prevzela priznanje.

Vir in foto: Občina Rogaška Slatina