Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ustanovna seja novega občinskega sveta Občine Kozje (video)


V ponedeljek, 20. oktobra, se je v sejni sobi Občine Kozje na ustanovni seji sestal novi občinski svet. Slednjega so volivci izvolili po večinskem volilnem sistemu. V treh volilnih enotah je bilo izvoljenih devet svetnikov. Na seji je županski stol novoizvoljeni županji Milenci Krajnc tudi uradno predal dosedanji župan občine Kozje Dušan Andrej Kocman.

Na ustanovni seji so zbrani najprej prisluhnili poročilu Občinske volilne komisije o izidu volitev v svet in volitev župana, nato so imenovali mandatno komisijo za pregled prispelih pritožb in pripravili predlog potrditve mandatov članov sveta. Sledilo je poročilo mandatne komisije in potrditev mandatov svetnikov ter poročilo mandatne komisije in odločanje o pritožbah kandidatov za župana. Zadnja točka dnevnega reda se je nanašala na imenovanje komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Vse točke dnevnega reda so bile izglasovane.

Naj spomnimo, da so v občinski svet Občine Kozje bili izvoljeni Franc Plahuta (skupina volivcev), Franc Žlender (skupina volivcev), Nikola Ivič (DeSUS), Roman Gradišek (skupina volivcev), Miloš Čepin (skupina volivcev), Filip Volaušek (NSi), Marko Kunej (skupina volivcev), Jernej Jagrič (skupina volivcev) in Katja Sinkovič (NSi).

Novoizvoljena županja občine Kozje Milena Krajnc je na seji med drugim simbolno prevzela županski stolček od dosedanjega izredno priljubljenega župana Dušana Andreja Kocmana, ki se je s po 12 letih županovanja tudi uradno upokojil. Ob tem je Krajnčeva izpostavila, da si želi v novem mandatu široko in dobro sodelovanje z vsemi, njena prioriteta bo stremenje k razvitosti kraja. Ob tem se je navezala na dejstvo, da je občina živa struktura, ki jo sestavljajo ljudje. Kot dosedanja kmetijska svetovalka je občino primerjala z rastlino, ki za rast potrebuje tako sonce kot dež in rahel vetrič. Svetnikom zaupa, saj so jim zaupali tudi volivci. Trdno je prepričana, da bodo drug drugemu svetla luč, kar bo dalo ugodne rezultate – bogato žetev in pogače za vse.

V nagovoru se je zahvalila dosedanjemu županu Kocmanu za “velikopotezne odločitve” v vseh obdobjih županovanja, za vse postorjeno v krajih občine Kozje, saj posledično niso več zaznamovani in tretirani kot “nerazvito Kozjansko“. Ob tem je dodala, da želi Kocmanu vse dobro tudi na nadaljnji življenjski poti, veliko lepega, zdravja in vsega tistega, kar si sam najbolj želi.

Nova županja Milenca Krajnc in sedaj že nekdanji župan Kocman v družbi svetnikov in občinske uprave Občine Kozje
Nova županja Milenca Krajnc in sedaj že nekdanji župan Kocman v družbi svetnikov in občinske uprave Občine Kozje

 

V prihodnjih dneh se bo županja do potankosti seznanila s tekočimi posli, čakajo jo številni sestanki, tudi ustanovne seje krajevnih skupnosti. Ob tem se bo (še v tem tednu) udeležila komemoracij ob dnevu mrtvih.

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkih. V prvem lahko prisluhnete izjavi nove županje Milence Krajnc in njenim načrtom, v drugem pa sedaj že upokojenemu županu občine Kozje Dušanu Andreju Kocmanu in njegovih načrtih za prihodnost.

 

 

v/t/f: eH

polovicka_celje_klik