Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dekliški cerkveni pevski zbor LA VITA praznoval 10-letnico delovanja (foto in video)


Minulo soboto je dekliški cerkveni pevski zbor La Vita v Kulturnem domu Bistrica ob Sotli s koncertom obeležil 10. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti so obiskovalci lahko kupili njihovo prvo zgoščenko.

Približno 200 obiskovalcev se je minulo soboto zbralo in do zadnjega kotička napolnilo dvorano bistriškega kulturnega doma. Dekleta, ki delujejo pod taktirko dirigentke Metode Denžič, so obiskovalce navdušile z odličnim programom. Koncert so pričele s pesmijo Angelček, varuh moj, ga nadaljevale s cerkveno ljudsko Pred teboj, o mati, z Engelhartovo Ko bi jaz zvonček bil, Ave Marija, mi kličemo ti, Človek sem, Nebeški Jeruzalem, Mogočen Bog, Povzdigujem Tvoje ime in Z don Boskom, Kako bom ljubila, Venček slovenskih zimzelenih ter Sister Act.

Seveda pa so medse povabile tudi goste, med katerimi sta bila tudi mlada plesalca, ki sta plesne koraka prikazala na odru. Ob tem je potrebno izpostaviti, da so vsi, ki so kupili prvo zgoščenko dekliškega cerkvenega pevskega zbora La Vita “Mladost, več kot norost”, prispevali k dobrodelnosti – predelavi kombiniranega vozila, ki bo prilagojen potrebam Boštjana, obolelemu za Beckerjevo mišično distrofijo.

Sicer pa se dekleta poleg številnih odmevnih nastopov ponašajo tudi s številnimi odličnimi rezultati. Na Ptujski gori 2013 je dekliški cerkveni pevski zbor La Vita s pesmijo Svetogorski osvojil 1. mesto.

10-letnico delovanja so dekleta obeležila tudi z mini razstavo fotografij v prostoru pred vhodom v dvorano kulturnega doma. Obiskovalci so si lahko ogledali utrinke z njihovih koncertov, vaj in druženja.

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete insertom koncerta, v galeriji fotografij (klik!) pa si lahko ogledate utrinke s koncerta.

 

 

v/t/f: eH

polovicka_celje_klik