Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Županski kandidat Janko Šket: župan vseh občank in občanov


Slovenska demokratska stranka Šmarje pri Jelšah nastopa na lokalnih volitvah 2014 s svojim županskim kandidatom Jankom Šketom, ekonomskim tehnikom, sedanjim podžupanom in vsemi tremi popolnimi listami kandidatov za občinski  svet. Na listi kandidatov za občinske  svetnike so poleg  članov Slovenske  demokratske  stranke tudi drugi v okolju ugledni, prepoznavni in  sposobni posamezniki, ki se zavzemajo za pospešitev razvoja občine Šmarje pri  Jelšah.

Izhajajoč iz vrednot in programa dela Slovenske demokratske stranke, bomo v Šmarju pri Jelšah s svojim županskim kandidatom Jankom Šketom, v naslednjem mandatnem obdobju dajali močan poudarek razvoju gospodarstva v občini in ustvarjanju ugodnih pogojev za razvoj obrtništva in drugih poslovnih subjektov, ki lahko zagotovijo odpiranje novih delovnih mest, saj smo prepričani, da si naši ljudje želijo delati in živeti bolje na račun lastnega dela. Zato  bomo storili  vse, da okrepimo  komunikacijo z obrtniki ter s skupnimi močmi najdemo še dodatne zakonske možnosti zagotavljanja razvoja obrti in podjetništva.

Turizem je pomembna dejavnost, ki jo v sosednjih občinah v veliki meri izkoriščajo. Občina Šmarje pri Jelšah lahko v tem kontekstu dopolni ponudbo z angažiranjem vinogradnikov, kmetov, obrtnikov in drugih zainteresiranih, ki bi lahko v večji meri tržili svoje izdelke. Zato  je potrebno nadaljevati z eko-tržnico, poskrbeti , da se bo obseg turistične ponudbe povečal tudi na račun vzpostavitve novih turističnih ogledov zanimivih sakralnih, kulturnih in drugih objektov. Z minimalnimi sredstvi in ustreznim angažiranjem občinskih služb in drugih javnih zavodov lahko poskrbimo za  širšo prepoznavnost obnovljene Kalvarije, cerkve Svetega Roka, muzeja Baroka, obnovljenega rotovža v Lembergu in drugih znamenitosti v občini.

Kmetije na našem območju so relativno male, zato morajo kmetje razvijati dopolnilno  dejavnost. Prizadevali si bomo, da s strani občine zagotovimo ustrezno pomoč za razvoj dopolnilne dejavnosti na kmetijah.

Pospešili bomo angažiranje na razpisih za državna in evropska sredstva, ki so nam omogočena in jih nameravamo izkoristiti v polni meri. S temi in lastnimi sredstvi bomo pospešili obnovo in razvoj cestne in komunalne infrastrukture v občini, nadaljevali bomo z obnavljanjem vodovodnih omrežij ter s projektom izgradnje kanalizacij in čistilnih naprav po vseh KS. Občina je v preteklih letih na pokopališčih uredila poslovilne objekte, potrebno pa je urediti še  sama pokopališča in okolici, zato projekt ureditve pokopališč nedvomno smiseln zaključek že vloženih naporov v to področje. Zaznana je bila tudi potreba po dodatni ureditvi krajevnih središč na način, da bodo do krajanov bolj prijazna, zato bo ena izmed nalog tudi delo v tej smeri. Izgradnja bazena se je iz leta v leto odlašala, menimo, da je kljub slabim gospodarskim razmeram potrebno ta projekt oživiti in poiskati možnosti realizacije le tega.

Prizadevali si bomo za dobro in uspešno sodelovanje z vsemi zavodi, katerih ustanovitelj je občina Šmarje pri Jelšah. ima občina velike obveznosti. V preteklih obdobjih je občina zagotovila relativno dobre pogoje dela na področju predšolske in osnovnošolske vzgoje, zato bomo aktivnosti na tem področju nadaljevali. Na področju zdravstva bomo nadaljevali z zagotavljanjem pogojev za njegovo optimalno delovanje in se zavzemali za čim širšo dostopnost do zdravstvenih uslug vseh krajanov.

V občini aktivno  deluje večje število društev, dobro sodelovanje z njimi bomo nadaljevali. Zaradi vse večjih in pogostejših slabih, včasih celo katastrofalnih vremenskih razmer, smo prepričani, da je nujno potrebno dodatno usposobiti in opremiti vsa gasilska društva v občini, zato si bomo prizadevali, da slednje dosežemo.

Odprti bomo za ideje in pobude mladih, ki jih želimo aktivno vključiti v soodločanje o razvoju domačega kraja in s tem ustvariti pogoje za delo in življenje v domačem okolju.

Pomembnejšo vlogo nameravamo dati krajevnim skupnostim, ki morajo biti v večji meri pospeševalec razvoja vseh okolij, zato bomo za njihovo delo namenili več sredstev, hkrati pa okrepili nadzor nad porabo sredstev in odgovornost.

Število zaposlenih v občinski upravi ne presega s strani države določenih normativov. Z ustreznim načinom dela je mogoče sedanje zaposlene v občinski upravi veliko bolj angažirati za dobro delo v korist vseh krajanov. Znotraj občinske uprave nameravamo dodatno usposobiti posamezne zaposlene za pripravo razpisov za črpanje državnih in evropskih sredstev. Odhode v pokoj ne nameravamo nadomeščati z novimi zaposlitvami.

Šmarje pri Jelšah je ena redkih občin, kjer ves promet poteka preko centra kraja in nima ustrezne obvoznice. Jasno je, da je ta v pristojnosti države in ne občine, občina je svoj del nalog v večji meri že opravila. V tem kontekstu ne moremo obljubiti hitre in učinkovite rešitve tega problema, zato bomo dokončali vse naloge, ki so v pristojnosti občine in naredili vse, da država čim prej prične z deli.

Program dela Slovenske demokratske stranke za Šmarje pri Jelšah nameravamo realizirati z aktivnim delom naših svetnikov. Znotraj občinskega sveta si bomo prizadevali za aktivno sodelovanje z vsemi drugimi svetniki, ne glede na politično pripadnost, ki bodo pripravljeni doprinesti svoj delež k realizaciji tega programa.

K sami realizaciji programa nedvomno lahko veliko pripomore župan. Kandidati za svetnike in člani Slovenske demokratske stranke podpiramo Janka Šketa za župana, saj smo prepričani da bo Janko Šket župan vseh občanov in občank, da bo s svojo odprtostjo, znanjem, prizadevnostjo po dialogu in sodelovanju znal prisluhniti ljudem in njihovim potrebam. Skupaj lahko pospešimo razvoj.

* promocijska novica