Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

4. 9.: Obnovili so partizansko bolnišnico


Bivši borci iz Šentjurja pri Celju so obnovili partizansko bolnišnico »Zima« na Cerovcu pri Dramljah. Ta bolnišnica je delovala leta 1944, v njej pa so se zdravili borci XIV. divizije ter ostali borci in terenci iz bližnje okolice. Kot zgodovinski spomenik iz časov težkih bojev za osvoboditev bodo obnovljeno bolnišnico odprli v nedeljo, 13. septembra.
Za to priložnost pripravlja Občinski odbor Zveze borcev NOV iz Šentjurja pri Celju skupaj z občinskimi političnimi organizacijami večjo slovesnost v okviru 40-letnice KPJ in SKOJ. Slavje se bo začelo dopoldan ob 9. uri z zborovanjem pri bolnišnici, zaključilo pa se bo s pestrim kulturnim sporedom. Pričakujejo, da se bo te slovesnosti udeležilo več tisoč ljudi iz šentjurske in sosednjih občin.
Spričo tega, da je bolnišnica v lepem kraju, primernem za izlete iz Šentjurja, Celja, Vojnika in drugih bližnjih krajev, bo obnovljena partizanska bolnišnica »Zima« – kot zgodovinski spomenik – privlačna predvsem za šolsko mladino v času izletov, prav tako pa tudi za vse tiste, ki si bodo ob prostih dneh zaželeli prijetnega krajšega izleta v naravo. V ta namen je Planinsko društvo že markiralo tri poti do bolnišnice, in sicer iz smeri Šentjurja, Ljubečne in Blagovne.

Celjski vestnik, 4. 9. 1959