Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentvidu izbrali mlado kmetico in gospodarja leta (foto, video)


Darja Miklavžina in Matej Gantar

Pa ju imamo! Govorim seveda o mladi kmetici in mladem gospodarju 2014. Kot vsako leto, so se tudi tokrat v različnih kmečkih veščinah potegovali mladi kmetje in kmetice in se s tem borili za laskav naslov.

Ker je naslov mlade kmetice 2013 pripadal Damjani Žogan in Bodrišne vasi, so letošnje igre potekale v Šentvidu pri Grobelnem. Tokrat se je med sabo pomerilo kar 11 deklet, pri čemer je za eno samo točko 1. mesto osvojila Darja Miklavžina iz Škal pri Velenju.

Za naslov mladega gospodarja 2014 so se potegovali štirje zagriženi mladci. Ker sta na koncu kar dva imela isto število točk, je sledila ponovna igra, kjer sta v desetih sekundah morala ugotoviti koliko denarja je na mizi. Pri slednjem je za pičlih 5 centov bil natančnejši Matej Gantar iz Godoviča (op.: povedal je točni znesek) in si s tem prislužil naziv mladega gospodarja 2014.

 

Igre je ves čas spremljala nabito polna dvorana kulturnega doma. Ljudje so prišli od blizu in daleč, pri čemer jih ni zmotil niti naliv. Tekmovalce so bodrili, jim ploskali, vriskali in na koncu tudi z njimi proslavili. Moramo pa priznati – letošnje igre so bile daleč od mačjega kašlja. Na zastavljena vprašanja bi iz dvorane znal odgovoriti le malokdo, a tekmovalci so se odrezali več kot odlično. Čeravno naslov na koncu pripada le dvema, si hvalo zaslužijo vsi sodelujoči.

 

 Za konec so za večerni del poskrbeli Okrogli muzikantje in s svojim preigravanjem in humornimi vložki na noge spravili tako staro kot mlado.

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije (klik) in videa, ki prikazuje nekaj utrinkov s tekmovanja in večerne zabave.

 

Kristina Strašek