Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na slavnostni seji OS Občine Bistrica ob Sotli podelili občinsko plaketo, priznanji in denarno nagrado (foto in video)


Minuli konec tedna je v Kulturnem domu Bistrica ob Sotli potekala slavnostna seja OS Občine Bistrica ob Sotli, kjer so v okviru praznika Občine podelili občinska priznanja in denarno nagrado. Letošnji prejemniki so bili člani MePZ Bistrica ob Sotli, mladi športnik Denis Lojen, na številnih področjih dejaven Dušan Berkovič ter vsestranska Rozika Gajer.

Zadnji junijski petek je torej v Bistrici minil v znamenju številnih čestitk ob občinskem prazniku, seveda pa tudi pregledu storjenega v minulem letu, v času med obema praznikoma. Na Občini Bistrica ob Sotli tudi minulo leto ocenjujejo kot dobro, pozitivno. Po besedah tamkajšnjega župana Franja Debelaka so v mandatu, ki se izteka, postorili veliko, proračun so iz leta v leto povečevali in lani celo dosegli rekordno raven.

Na slavnostni seji so bili poleg županov sosednjih občin prisotni tudi poslanec dr. Vinko Gorenak, načelniki Občine Kumrovec Dragutin Ulama, Občine Bošnjaci Andrija Juzbašić ter Občine Zagorska Sela Željko Kodrnja, ravnatelj OŠ Bistrica ob Sotli Bogomir Marčinkovič ter številni drugi visoki gostje.

Uspešnost dela občinske uprave se seveda kaže na čisto konkretnih zadevah oz. realizacijah. Po besedah župana Franja Debelaka so zaključeni prav vsi konkretno načrtovani objekti (“Gabronka”, Bratuševa hiša, Sušilnica, čistilna naprava), obnovljenih je več kot 40 km cest, sanirani plazovi, obnovljene strehe občinskih zgradb, urejene fasade in dodatna parkirišča pri zdravstvenem domu, uspešno zaključena energetska sanacija osnovne šole, zamenjava energenta za kulturni dom, dočakali pa so tudi ureditev poslovilne vežice.

Ob zgoraj omenjenih investicijah pa je župan izpostavil še izpolnjeno obljubo – povečanje sredstev za kulturo, šport, kmetijstvo in vse s tem povezanimi dejavnostmi. Omenil je številne uspešno izpeljane projekte, še posebej tiste, ki so že obrodili sadove oz. jih še bodo. V nagovoru se je tudi zahvalil sodelavcem, občankam in občanom ter ostalim, ki so ga podpirali v njegovem prvem mandatu županovanja.

Po pregledu storjenega dela in projektov so na oder stopili članica in člana lokalne glasbene skupine Social Blue, ki so na letošnji slavnostni seji poleg Dekliškega cerkvenega zbora La Vita poskrbeli za kulturno-glasbeni program.

Sledila je podelitev občinskih priznanj, plakete in denarne nagrade. Župan Franjo Debelak je letošnjo denarno nagrado Občine Bistrica ob Sotli podelil Mešanemu pevskemu zboru Bistrica ob Sotli, ki neprekinjeno deluje že vse od leta 1981. 21 pevk in pevcev pod vodstvom dirigentke Špele Drašler žanje številne uspehe na tekmovanjih, omenimo bronasto priznanje z regijskega tekmovanja leta 2011 in zlatega leta 2013. V zadnjem obdobju je zbor predstavil številne projekte in koncerte. Daleč najuspešnejši zbor v občini je za vse aktivnosti in dosedanje dosežke torej prejel letošnjo občinsko denarno nagrado.

Letošnje občinsko priznanje je prejel tudi mladi nogometaš Denis Lojen, rojen leta 1994. Leta 2010 o ga opazili trenerji iz Kluba malega nogometa Dobovec, za keter je kasneje tudi igral in že v prvi sezoni osvojil naslov državnega prvaka v kategoriji U18. Slednje mu je uspelo ponoviti še v naslednjih dveh sezonah. Vmes pa je Denis zaigral še za ekipo U21 in v sezoni 2011/2012 prispeval delež k osvojitvi bronastega odličja. Njegovo znanje in talent je opazil članski trener in ga vpoklical v prvo ekipo, s katero je v sezoni 2012/2013 osvojil 2. mesto v prvenstvu in pokal Term Olimia. Omenjenim dosežkom se pridružujejo še številni uspehi, ki jih je Denis dosegel na tekmovanjih nižjega nivoja.

Letošnji prejemniki občinskih nagrad - zgoraj: MePZ Bistrica ob Sotli, Denis Lojen; spodaj: Dušan Berkovič in Rozika Gajer.
Letošnji prejemniki občinskih nagrad – zgoraj: MePZ Bistrica ob Sotli, Denis Lojen; spodaj: Dušan Berkovič in Rozika Gajer.

 

Občinsko priznanje pa je prejel tudi aktivni in vzorni član Društva vinogradnikov in kletarjev Šempeter, uslužbenec v JEK, član reševalne ekipe, ki na tovrstnih tekmovanjih vselej dosega odlične rezultate, Dušan Berkovič. V obrazložitvi so zapisali, da je Dušan človek, ki zna videti, kje imajo problemi rep in glavo, z njimi se sooča in jih tudi rešuje. Ob tem pa zna spoštovati in upoštevati mnenja in ideje drugih. Kljub svojim krepostim in plemenitim dejanjem ostaja iskren, pošten in prijeten sodelavec in družabnik.

Letošnjo plaketo Občine Bistrica ob Sotli pa je prejela upokojenka Rozika Gajer. Roziko poznajo kot pridno in vestno delavko, ki je svoje sposobnosti in znanje nesebično podajala naprej, na vseh področjih njenega delovanja: v administraciji krajevne skupnosti, pri lovcih ali upokojencih. Poleg društvenega udejstvovanja pa skupaj z možem skrbi za vzorno urejeno okolico njunega doma, kar je zagotovo podlaga za prejetje priznanj turističnega društva za prispevek k lepšem videzu domačega kraja. S svojo skromnostjo in prizadevnostjo pa Rozika Gajer ostaja oseba, kakršnih je dandanes vse manj.

Ob koncu podelitve se je za prejete nagrade v imenu nagrajencev zahvalil Dušan Brkovič. Izjavam nagrajencev lahko prisluhnete v enem izmed spodnjih video posnetkov.

Tik pred zaključkom slavnostne seje so sledile čestitke gostov ob krajevnem prazniku. V imenu županov Kozjanskega in Obsotelja je spregovoril šmarski župan Jože Čakš, nagovoru lahko prav tako prisluhnete v enem izmed spodnjih video posnetkov, pred zbrane pa so stopili in čestitali ob prazniku Občine tudi nekateri predstavniki pobratenih občin in gostje. Po končani slovesnosti je sledilo druženje ob rujni kapljici in kulinaričnih dobrotah Gostilne Šempeter.

V spodnjih video posnetkih pa lahko poleg zgoraj omenjenega prisluhnete celotnemu nagovoru župana Franja Debelaka ob občinskem prazniku, prosili pa smo ga tudi za izjavo, v kateri je izpostavil številne zanimivosti in podrobnosti, ki so se zgodile v preteklem letu oz. v mandatu, ki se izteka. Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na letošnji slavnostni seji v Bistrici ob Sotli.

 

 

 

 

 

 

 

v/t/f: Egon Horvat