Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zelena luč za energetsko sanacijo OŠ Kozje z enoto vrtca Zmajček


Občina Kozje je s strani Ministrstva za infrastrukturo in prostor pridobila 340.884 € nepovratnih evropskih sredstev za projekt Energetska sanacija OŠ Kozje z enoto vrtca Zmajček. Celoten projekt je ovrednoten v vrednosti 443.117 €. Na javnem razpisu za izbor izvajalca sanacijskih del je bil izbran najugodnejši ponudnik podjetje GES d.o.o. iz Rogaške Slatine, ki ga zastopa direktor Jože Hartl.

Župan Občine Kozje in direktor podjetja GES d.o.o. sta 4. junija 2014 podpisala gradbeno pogodbo v višini 397.748,84 € z vključenim 22% DDV. Isti dan je bila izvedena tudi uvedba izvajalca v delu, kjer je občina izvajalcu predala vso potrebno projektno in pogodbeno dokumentacijo in mu predstavila objekt in predmet pogodbenih del.

Izvajalec je nemudoma pričel s pripravljalnimi deli (izvedba izmer za naročilo stavbnega pohištva), točnih izmer fasade in strehe. S prvimi fizičnimi deli pa bo pričel 23. junija 2014 (ograditev gradbišča, priprava gradbenega materiala in gradbiščnega odra, zarez asfalta in odkop temeljev objekta). V skladu z veljavnim terminskim načrtom bodo dela potekala v obdobju med 23. 6. in 30. 8. 2014. Vrtec Zmajček bo v tem obdobju energetske sanacije normalno obratoval, izvajalec pa bo poskrbel za varen dostop in normalno izvajanje vrtčevske dejavnosti.

 

 

V sklopu projekta se bosta energetsko sanirala 2 javna objekta, tj. OŠ Kozje in vrtec Zmajček. Izvedena bodo naslednja sanacijska dela:

– energetska sanacija ovoja stavbe (toplotna izolacija fasade, zamenjava dotrajanih in energetsko neustreznih oken in vrat, toplotna izolacija stropa proti neogrevanem podstrešju z zamenjavo dotrajane strešne kritine, toplotna izolacija tal ter sanacija toplotnih mostov),

– izboljšava energetske učinkovitosti ogrevalnega sistema (izboljšave na ogrevalnih sistemih in vgradnja frekvenčne regulacije),

– izvedba priključka na daljinsko ogrevanje na lesno biomaso in

– nakup in montaža toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode.

 

Vir in foto: Daniel Čoklc, Občina Kozje