Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Strela v poslopje v Grobelcah, neurje v Slivnici ogrožalo hišo, v Rogaški veja na elektrovodnike, v Kozjem zalilo dve hiši


Med današnjim neurjem je ob 15.43 v Grobelcah v občini Šmarje pri Jelšah zaradi udara strele zagorelo ostrešje gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Sveti Štefan, Šmarje pri Jelšah in Loka pri Žusmu so požar omejili in pogasili. Ogenj je uničil ostrešje objekta in krmo za živino, višina materialne škode ni znana.

Nekaj po pol peti uri popoldan hudourniški potok grozil, da bo poplavil stanovanjsko hišo v Slivnici, občina Šentjur. Posredovali so gasilci PGD Slivnica, ki so z protipoplavnimi vrečami preprečili, da bi voda vdrla v objekt.

Nekaj minut kasneje se je v Rogaški Slatini zaradi močnega vetra odlomila veja in padla na elektrovodnike. Vejo so odstranili gasilci PGD Rogaška Slatina.

Okoli 17. ure je območje Kozjega zajelo močno neurje z dežjem. Gasilci PGD Kozje so izčrpali vodo iz dveh stanovanjskih hiš, z postavitvijo vodnih pregrad so preprečili vdor meteorne vode v športno dvorano, očistili cestišče, obcestne kanale in jaške za vodo.