Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

17. 4.: Tuji kapital v toplicah


Termalni vrelec pri Podčetrtku ob Sotli – atomski – že več let privablja številne ljudi, ki tod iščejo zdravja.

Čeprav zdravilne lastnosti mineralne vode še niso povsem raziskane, je obisk vsako leto večji. Prizadevno turistično društvo se trudi, da bi obiskovalcem pripravili čimbolj prijetno bivanje. Lani so že za silo uredili garderobe v lesenih zgradbah, uredili prostor okrog bazena in uredili parkirišče.

Zaradi velikega obiska, saj so se obiskovalci; zvečine bolniki, kar gnetli v bazenu, je sanitarni inšpektor atomske toplice tik pred koncem lanske sezone zaprl.
Lani so prodrle v javnost govorice o velikih načrtih za gradnjo zdraviliškega centra v tem kraju. Sodeloval naj bi tudi tuji kapital. Kako tečejo razgovori z neko dunajsko firmo, ni mogoče zvedeti.

V slatinskem zdravilišču in na šmarski občini le povedo, da pogovori še trajajo. Ne glede na rezultate razgovorov se turistično društvo Podčetrtek zavzema, da bi vendarle ustanovili zdravilišče.

Ta želja je zaenkrat še precej v oblakih. Zakoniti predpisi za ustanovitev take delovne organizacije so namreč prezahtevni. Nekateri zategadelj predlagajo kot zdajšnjo rešitev ustanovitev javnega kopališča. Na ta način bi lahko atomske toplice spet legalno privabljale goste. Pri turističnem društvu Podčetrtek pa se za tak predlog še niso ogreli.

Novi tednik, 17. 4. 1969