Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

13. 4.: Toprov Elegant z novo proizvodno dvorano


Z marcem so v Elegantu uspešno zaključili dveletno sanacijo. V času sanacije so morali izboljšati poslovni rezultat, združiti tozda Elegant in Moda in zgraditi proizvodno dvorano za lahki program, na Elegantovem zemljišču v Šentjurju.

S prizadevanji za izboljšanje kakovosti izdelkov, s spremenjeno proizvodnjo in iskanjem tržišča, s pomočjo širše družbenopolitične skupnosti in sanatorja Merxa, je sanacija uspela. Leto 1988 so zaključili z ostankom dohodka. Z ustvarjenim čistim dohodkom so izplačali obveznosti do družbenopolitične skupnosti in druge zakonite obveznosti. V tozdu Elegant menijo, da je za delovno organizacijo pomembno, da so v času saniranja uspeli združiti proizvodnjo v Elegantu in Modi. Večletnih teženj po združitvi prej niso uspeli udejaniti, ker to deloma niso smatrali za potrebno, po drugi strani pa tudi zaradi finančne nezmožnosti.

Ovirala je tudi prostorska utesnjenost, ki so se je rešili s postavitvijo nove proizvodne dvorane. Od novega leta delno na skupni lokaciji in po enotnem programu. Z novo naložbo so tozdov proizvodni program razširili.

Poleg športnega programa zimske športne konfekcije, proizvajajo tudi srajce in trikotažo. S sanacijo so obvarovali tudi številna delovna mesta. V Elegantu je zaposlenih 400 delavcev, desetina delavcev v šentjurski občini.

Novi tednik, 13. 4. 1989