Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 30. 12. 2013


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 17. do 29. 12. 2013 na šentjurski policijski postaji:

Nasilje v družini
Na Policijsko postajo Šentjur se je zatekla oškodovanka in naznanila svojega partnerja, da nad njo že dalj časa izvaja nasilje. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja, prav tako pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo.

Prometna nesreča s pobegom
Policisti so v naselju Doropolje obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila v večernih urah in kjer je povzročitelj ob nesreči odpeljal s kraja, brez da bi oškodovanemu nudil podatke. Z ogledom kraja dejanja in zbiranjem obvestil jim je uspelo izslediti voznika, ki mu je bil zaradi kršitev izdan plačilni nalog.

Prepir
Policisti so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer sta se sprla bivša izvenzakonska partnerja, med njima pa je prišlo do prerivanja. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Tatvina oblačil
Policisti so v zvezi s tatvinami otroških oblačil iz vrtca v Šentjurju izsledili osumljenko, pridobili njeno izjavo ter ji zasegli oblačila, ki so bila nato vrnjena oškodovancem.

Pretepanje na vlaku
Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na potniškem vlaku, ki je vozil iz Celja in nadalje ugotovili, da so se mladostniki na vlaku sporekli, prepiranje pa je preraslo v pretep. Enemu kršitelju je bil izdan plačilni nalog, zoper dva pa je bil podan obdolžili predlog za okrajno sodišče.

Posojanje denarja
Na Policijsko postajo Šentjur je prišel občan in podal kazensko ovadbo zoper znanca, ki mu je posodil denar za popravilo avtomobila, slednji pa mu denarja v dogovorjenem roku, kljub opominom, ni vrnil. Od osumljenega je bila pridobljena izjava ter podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Tatvina delovnega pulta
Neznanec je v preko noči iz 23. na 24. 12. 2013 odtujil industrijski kovinski pult s podpultnim hladilnikom in kovinski delovni pult za kuhinjo, ki jih je oškodovanec imel postavljene na dvorišču od poslovnem objektu. O storilcu še zbirajo obvestila.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Simon Veber
Pomočnik komandirja PP