Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ruski milijoni tudi za gradnjo butičnega hotela v Rogaški Slatini


Rogaško Slatino letno obišče okoli 18.000 ruskih turistov, ki veljajo za odlične in zapravljive goste. Seveda pa je Rogaška Slatina že dalj časa pravi magnet za ruske investitorje in le vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo pojavile realne težnje ruskih investitorjev za gradnjo nepremičnin v turistični Rogaški Slatini.

Po poročanju siol.net naj bi neimenovani ruski investitor, ki je sicer v Sloveniji že navzoč, kmalu v Rogaški Slatini začel graditi prestižni butični hotel za zahtevne goste, ki bi premogel 50 do 100 sob. Vrednost investicije naj bi bila več milijonov evrov, seveda odvisno od opremljenosti sob in programov. 

Da bogati Rusi vse bolj resno trkajo na slovenska vrata pa kaže dejstvo, da nameravajo pristopili še k dvema velikima razpisoma – gradnji hotelsko-termalnega kompleksa v Sloveniji in poslovno-stanovanjskega centra v Ljubljani. Gre namreč za del poslov in dogovorov, ki so jih sklenili slovenski podjetniki ob nedavnem obisku v Moskvi. Vrednost omenjenih investicij bi bila več deset milijonov evrov.