Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Živa Ciglenečki in Tjaša Čerič zaigrali skupaj na Sv. Roku (foto, video)


Minuli petek je cerkev šmarskega Sv. Roka napolnil koncert “Odmevi sanj”  violinistke Žive Ciglenečki v duetu s Tjašo Čerič na harmoniki.

Živa Ciglenečki, ki jo Šmarčani, glede na njene korenine, imajo za domačinko, je znanje violine dopolnjevala in izpopolnjevala v tujini, zanj pa dobila precej mednarodnih nagrad. S Tjašo sta prvič skupaj nastopili pred dvema letoma v Štanjelu na predstavitvi dokumentarnega portreta Cirila Zlobca.

Tudi tokrat sta s harmonijo violine in harmonike očarali poslušalce, ki so ob poslušanju in samem ambientu ostajali brez besed. 

Po koncertu je bilo poskrbljeno tudi za prigrizek in zdravico. 

Povprašali smo tudi poslušalca koncerta, kakšni so bili njuni prvi vtisi po koncertu: 

Terezija: “Koncert mi je bil izjemno všeč. Mislim, da ni bilo nikomur, ki je prišel, žal, saj nam v Šmarju manjka ravno takšnih dogodkov, zato moramo vsak dogodek popolnoma izkoristiti in se ga, seveda, udeležiti.”

Miha: “Sam še za Živjo sicer nisem slišal do dne, ko sem dobil povabilo prijateljev za ta koncert in šele sedaj vidim, kaj sem ves ta čas zamujal! Koncert odlično izpeljan, dobra izbira prostora in časa. Preprosto povedano – ODLIČNO.”

 

 

Več fotografij si lahko ogledate v naši bogati fotogaleriji.

t/f/v: ŠR