Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Big band Šmarje otvoril 4. Festival Musica v Rogaški Slatini (foto/video)


V soboto, 3. avgusta 2013, se je na Evropski ploščadi pričel Festival Musica. Festival, ki poteka že četrto leto, je tokrat že drugič zapored s koncertom otvoril Big band Šmarje pri Jelšah pod vodstvom Kaje Bicskey.

 

 

Festival Musica je premierno zaživel leta 2010. Tega leta je minilo natanko 330 let od prvih spisov dunajskega dvornega zdravilca o zdravilnih vrelcih Rogaške Slatine in 325 let od tiska znamenite študije o le-teh. Tudi ta zgodovinski zapis in visoka obletnica sta napeljali k temu, da se je rodil Festival Musica. Edino vodilo tega festivala je popestriti poletno dogajanje v Rogaški Slatini, seveda pa je namen festival razvijati, zato so z letom 2011 sodelovali z agencijo Musicolors ter širši publiki skupaj ponudili zanimiv in atraktiven program z vrhunskimi izvajalci etno žanra.

Letošnje dogajanje je tako kot v preteklih letih izredno glasbeno obarvano. Sam festival se odvija od 3. pa vse do 17. avgusta. Na festivalu se bodo predstavili naslednji izvajalci: Big band Šmarje pri Jelšah, ki je preteklo soboto festival tudi otvoril, 7. avgusta bodo nastopili Marko Medik, Grega Korošec in vokalistka Aleksandra Krajnc, 10. avgusta se bo predstavila skupina Jeanette iz Rogaške Slatine in okolice, 11. avgusta se bo že drugič v sklopu 40. letnice začetka delovanja predstavila skupina Kristali, 16. avgusta se bo predstavila Maša But z Aljažem Ferencomm na zaključnem koncertu, ki bo v soboto, 17. avgusta, pa se bo predstavila skupina Funk Express.

V soboto, 3. avgusta, se je pred približno 1500 obiskovalci na Evropski ploščadi že drugo leto zapored predstavil Big band Šmarje pri Jelšah z vokalisti Kajo Humski, Ano Ferme, Blanko Čakš, Kajo Bicskey in Žigo Šramlom. Big band je zbrano množico zabaval s popularnimi skladbami in evergreeni. Zaradi napovedanih ekstremnih temperatur se je koncert pričel malce kasneje, kar se je izkazalo za izredno pozitivno, saj so obiskovalci na sobotnem večeru ploščad napolnili kot že dolgo ne. Vseskozi je na ploščadi bilo neverjetno vzdušje, ki se je s svetlobnimi efekti in odličnimi vokalisti ob spremljavi Big banda Šmarje le še stopnjevalo.

Vabljeni k ogledu bogate fotogalerije (klik!)

 v/t/f: Dejan Hribernik