Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi v Rogaški Slatini odprli razstavo Revolt!


Mlada kulturna skupina Žaluzije je v ponedeljek, 15. julija, v prostorih Mladinskega sveta Občine Rogaška Slatina pripravila odprtje in dražbo umetniških del mladih in še neznanih slatinskih umetnikov. Sam dogodek je bil – kot je v navadi – popestren z raznoliko in zelo žaluzije scensko postavitvijo, ki je bila tokrat umetnost sama. Z avtorsko glasbo sta ga obarvala Barbara Rehar in Tomi Grozaj, z branjem lastne poezije pa Mojca Žerak, Joži Koštrun in Romana Biljak Gerjevič.

Svojo ustvarjalnost in oseben pogled na revolt je predstavilo pet mladih in različnih umetnikov. Pri izbiri svojih razstavnih del so bili svobodni, Žaluzije so želele prikazati lastna, specifična in drugačna razumevanja tematike, ki lahko v vsakem opazovalcu prebudi nekaj posebnega. Skupno in jasno je bilo le dojemanje umetnosti in njenega ustvarjanja, ki sta že sama po sebi odločno dejanje revolta. Mlada ustvarjalca Nastja Ambrožič in Gorazd Krofl sta posebej za to priložnost ustvarila pet slik, ki so izražale njun pogled na tematiko. Žan Plevnik se je predstavil s fotografijami in artističnim stolom, ki ga je z žeblji oblikoval že pred nekaj leti za takratno samostojno razstavo. Maja Krmpotić je predstavila nekaj svojih likovnih del, ki so izžarevale barvo in življenje, še posebej vpadljive pop art ustnice. Nekaterim že bolje znan umetnik Tihomir Josić pa je ponovno razveselil s svojimi kipci in slikami, ki z natančnostjo izdelave presenečajo še danes.

Razstava je bila odprta v okviru Poletja z Ano v Rogaški Slatini, ki bo trajalo do 27. julija. Žaluzije so v sklopu pripravile še kratek performans na prostem, ki je izražal vse, kar si predstavljate pod imenom Communication breakdown. Prav tako so izvedle tudi drugo ponovitev monodrame Moj misterij, ki jo je na terasi pri Kulturnem centru Rogaška Slatina doživeto odigrala Mojca Žerak.

t: Romana Biljak Gerjevič, f: Dejan Ulaga

Za objavo: J. C.