Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini otroška območna revija Ciciban poje in igra (foto, video)


V petek, 24. 5. 2013, je v Kulturnem centru v Rogaški Slatini potekala že tradicionalna prireditev Ciciban poje in igra, območna revija pevskih in glasbenih skupin vrtcev. Tudi letos so najmlajši pripravili pester program, pri izvedbi so se jim tudi letos pridružili Glasbena šola Rogaška Slatina in Plesna šola Rolly. Otroci so zapeli, zaigrali in zaplesali ter tako pokazali, kaj so pridno vadili za nastop pred starši in ostalimi obiskovalci.

Glasba ima za otroke v predšolskem obdobju izreden pomen. Je dejavnost, ki v otroku vzbuja prijetna čustva in zagotavlja temelje za skladen in uravnotežen osebnostni razvoj. Poseben pomen ima za otroke tudi zborovsko petje, pri katerem se otroci učijo prilagajati skupini z medsebojnim poslušanjem, obzirnostjo in upoštevanjem dogovorov. Otroci slatinskih vrtcev so v to interesno dejavnost Ciciban poje lahko včlanjeni takrat, ko so stari nad 5 let.

Kot prvi so nastopili otroci iz enote Potoček in skozi petje pokazali, kako se naredi beli dan.

Otroci iz Plesne šole Rolly so pod mentorstvom Teje Hauptman pokazali, da je tudi plesno-gibalna dejavnost v današnjem konceptu vzgoje pomembna.

Naslednji so nastopili otroci iz enote Izvir in pokazali, kaj so se naučili.

Da pa obiskovalci niso samo poslušali petja, so za to poskrbeli tudi učenci Glasbene šole Rogaška Slatina, ki so iz svojih glasbil ustvarili prijetne melodije.

Slatinski vrtec pa je v goste povabil tudi vrtec Naša radost iz Pregrade iz Hrvaške in tako pokazali, da tudi petje ne pozna meja.

Vabimo vas, da si pogledate galerijo fotografij (KLIK!!!), ki smo jo posneli. Pripravili smo tudi videoposnetek, vabljeni k ogledu.

f/t/v: J. C.