Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

11. 4.: Aktualne iz Šentjurja


Občni zbor

Ta mesec bo TVD Partizan Šentjur imel občni zbor, na katerem bodo člani razpravljali o delu v preteklem letu in sprejeli dokončni program dela posameznih sekcij. Med najbolj uspešnimi je nogometno moštvo, ki tekmuje v celjski nogometni podzvezi. Upravni odbor društva ima precej težav zaradi neplačanih obveznosti pri bazenu.


Akcija TD

S pomladjo se je zopet povečala aktivnost Turističnega in olepševalnega društva v Šentjurju, ki si je zastavilo nalogo, da svoj kraj čimlepše uredi.
Trenutno poteka velika akcija sajenja in urejevanja nasadov. Novo podobo bodo dobili bazen in okolice stanovanjskih blokov. Pri komunalnem podjetju so zaposlili tudi vrtnarico, ki bo vzdrževala zelenice in nasade ter si tako zagotovili stalno in strokovno moč. V prihodnjih dneh bodo pričeli urejati tudi okolico pekarne.
Akcija bo stalna, poleg članov turističnega društva pa bodo za lepo zunanjo podobo Šentjurja skrbeli vsi občani.


Turistični krediti

Večkrat smo že pisali, da se Šentjur razvija tudi na področju turizma predvsem zaradi nekaterih novih pridobitev. To so občutili tudi občani, saj je že več posameznikov zaprosilo za turistično posojilo. O prošnjah bodo razpravljali v turističnem društvu.

Ustanovitev ZKPO

V šentjurski občini je nekaj kulturno prosvetnih društev, ki bolj ali manj životarijo. Da bi začeli sistematično vzgajati kader za delo v društvih in da bi ta povezali med seboj so sklenili, da bodo ustanovili Občinsko zvezo kulturno prosvetnih organizacij. Iz občinskega proračuna bo dobila milijona starih dinarjev.

Cvetličarna

Turistično društvo Šentjur bo v dogovoru s Kmetijsko izobraževalnim centrom odprlo cvetličarno, ki je do sedaj v Šentjurju ni bilo. Občani bodo lahko kupovali vence, semena, sadike in rože, medtem ko so morali po vse to do sedaj v Celje.

Celjski tednik, 11. 4. 1968