Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob Dnevu odprtih vrat mladi pokazali znanje o občini Šentjur


Letos se je tudi Občina Šentjur odzvala pobudi Skupnosti občin Slovenije, da občine izberejo enotni datum za Dan odprtih vrat.  Tako je včeraj, 14. februarja Občina Šentjur odprla vrata vsej zainteresirani javnosti.

Že tretje leto zapored je bil Dan odprtih vrat v znamenju mladih in njihovega znanja o domači občini. Ekipa Mladinskega centra Šentjur je v okviru večkrat nagrajenega projekta Tvoje dejanje šteje ponovno pripravila kviz »Ali poznaš svojo občino?« Spomnimo, da je mladinski center za projekt, v okviru katerega sta nastala tudi priročnik Od občana do župana in družabna igra Spoznaj svojo občino, lani prejel priznanje državnega Urada za mladino ter priznanje Občine Šentjur. Tudi letos so v okviru projekta mladinci obiskali šentjurske osnovne šole in z učenci spoznavali značilnosti in posebnosti naše občine, naravno in kulturno dediščino, zgodovino naših krajev vključno z znanimi in pomembnimi osebnostmi. Kot vsako leto je tudi letos poudarek na delovanju občine in upravne enote.

Včeraj, na Dan odprtih vrat, pa so osmošolci dobili priložnost, da svoje znanje pokažejo tudi na tekmovalnem kvizu. Seveda so s seboj v občinsko sejno dvorano pripeljali tudi navijače, spodbujali so jih učitelji in ravnatelji, pozdravili so jih nekateri svetniki šentjurskega občinskega sveta, uvodoma pa sta jih nagovorila župan mag. Marko Diaci, ki je med drugih zaželel, da bi mladi, ne glede, kam jih bo odpeljalo življenje, ohranili ponos na domačo občino in vodja projekta Lara Žmaher, ki je projekt Tvoje dejanje šteje označila za pomemben način nabiranja izkušenj in participacije mladih pri odločanju o skupni prihodnosti.

Nato se je pod budnim očesom šestčlanske komisije začelo zares! Ste vedeli, koliko kvadratnih kilometrov kmetijskih površin ima Občina Šentjur? Na koliko občin in kje meji? Kateri zaščiteni cvetlici imata na območju občine svoja rastišča? Že, že, velikonočnica, katera je pa tista druga?! Pa kateri od bratov Ipavec je napisal balet Možiček? In katere štiri pogoje morate izpolnjevati, da lahko postanete občinski svetnik? To in še marsikaj so terjala vprašanja kviza in po zelo izenačeni tekmi je zmagala ekipa OŠ Franja Malgaja Šentjur, naravnost zavidljivo znanje pa so prikazale tudi ostale ekipe. Kvizu je sledil še ogled prostorov občinske uprave ter opisi dela posameznih občinskih služb. Vodeni ogled se je zaključil s skupinskim fotografiranjem v županovi pisarni.

Dan odprtih vrat na Občini Šentjur je tako mineval v znamenju mlade generacije, polne znanja, ki bo v prihodnje zagotovo še bolj tvorno sooblikovala delo in  življenje v občini.