Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Oratorij v Rogaški Slatini obiskalo 70 otrok


V Rogaški Slatini je od 20. do 25. avgusta 2012 potekal oratorij, letos že 7. leto. Za otroke je letos poskrbelo 24 animatorjev, oratorija se je udeležilo kar 70 otrok. Od ponedeljka do petka so se zbirali ob 9. uri zjutraj in ob 15.30 odšli domov. Naslov letošnjega oratorija je bil »Grem jaz«.  

Osrednja junakinja Oratorija 2012 je sv. Marija Dominika Mazzarello, ki je bila sodobnica začetnika oratorija, don Boska. Rodila se je leta 1837 v vasi Mornese v severni Italiji.  Svoje življenje je kot don Bosko posvetila mladim, predvsem dekletom. Pri tem pa jo zaznamuje zavzetost, preprostost in veselje. Skupaj z don Boskom je za vzgojo deklet ustanovila redovno družbo hčera Marije Pomočnice ali, kot jim rečemo po domače, salezijanke, ki so danes razširjene po vsem svetu. Marija Dominika je bila celo življenje navdušujoč zgled za vse ljudi okoli sebe. Bila je zelo živahna, navihana, vztrajna, vesela, vedno pripravljena pomagati ali poprijeti za katerokoli delo: v družini, na polju, med sovrstnicami, pri sorodnikih, v cerkvi … V vsakem trenutku je iskala odgovor ljubezni do Boga in do bližnjega. Zato jo njen spontan in vesel »grem jaz« ni postavljal za zgled le njenim sodobnikom, temveč predstavlja izziv mladim in malo manj mladim še danes. Od tod tudi naslov letošnjega oratorija.Z otroki so tako tudi v Rogaški Slatini  govorili in se izkustveno učili o družini, o povezanosti dolžnosti in veselja, o prostovoljstvu, o voditeljstvu, o preprostosti in o poslanstvu. Poleg vsakodnevnega rednega programa pa so se otroci v ponedeljek igrali na prostem, v torek so imeli kino, v sredo so obiskali kopališče in preživeli dan na bazenu, četrtek je bil dan pustolovščin in petek so zaznamovale vodne igre.

Otroci so skupaj z animatorji ustvarjali tudi v različnih delavnicah, in sicer so se preizkusili v novinarski delavnici, izdelovali so izdelke iz das mase, izdelovali so zapestnice, ustvarjali iz hama perlic …

Prijetno tedensko druženje so zaključili pri nedeljski maši, kjer so staršem in ostalim župljanom pokazali, kaj vse so v omenjenem tednu počeli.

foto: Klavdija Nušinović

t: J. C.