Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Napovedujemo: koncert Mance in Benjamina Izmajlova v Šentjurju in na Dobju pri Planini


V okviru projekta 100 srčnih koncertov bosta 8. in 9. septembra na Dobju ter v Šentjurju nastopila pevka mezzosopranistka s prelepim glasom Manca Izmajlova in virtuoz violinist Benjamin Izmajlov.

Iz največjih svetovnih odrov mednarodno glasbeno uveljavljen zakonski par prihaja na majhne slovenske odre. Serija “100  srčnih koncertov” je niz koncertov v manjših kulturnih domovih, z željo napolniti srce čim večjemu številu poslušalcev – v živo. Glasba ima izmed vseh umetnosti največjo moč na človeška čustva, žal pa je zadnja leta vse bolj poslušamo le prek televizije, radijev in računalnikov. 

Vabljeni na koncerta, ki bosta:

8.9. ob 19 uri v Kultrunem domu Dobje /Dobje pri Planini
9.9. ob 19 uri v Kulturnem domu v Šentjurju

Program bo zaobjemal največje uspešnice Mance Izmajlove iz platinastih albumov Slovanska duša in Slovensko srce in druge najlepše svetovne in slovenske melodije. Po besedah dosedanjih poslušalcev dogodek, ki vam bo napolnil srce za dolgo in ga nikakor ne smete zamuditi!

Biografiji:
Manca Izmajlova
Z nastopanjem in prvimi urami petja je pričela pri 16-tih letih. Po končani Gimnaziji v Kranju je bila sprejeta na študij muzikala v Londonu, na znameniti Mountview Theatre Academy. Po diplomi je nastopala v nekaj predstavah, tudi sama režirala dve, vodila oddajo Povabilo na ples na RTV Slovenija, nato pa nadaljevala študij v Moskvi na Akademskem kolidžu Konservatorija Čajkovski v Moskvu, smer operno petje – mezzosopran.
Po ponovni vrnitvi v Slovenijo sta z možem predstavila unikalni glasbeni projekt Slovanska duša – najlepše pesmi slovanskih dežel raznih žanrov, vse posnete s Simfoničnim orkestrom kinemagrafije v Moskvi. Album je bil prodan v platinasti nakladi, kot tudi njegov naslednik – Slovensko srce.

Danes ima Manca Izmajlova za seboj več kot 700 koncertov po vsem svetu, poje v 20 jezikih in več žanrih – od opere do muzikala, popevk in narodnih pesmi. Sodelovala je z več zvezdami mednarodne glasbene scene – Francesco Renga, Kerry Ellis, Ljuba Kazarnovskaja in plesalci Bolšoj teatra…

Med njene največje uspehe zadnjih let bi lahko našteli: Otvoritveni koncert Festivala Slovanske glasbe v Moskvi, prva nagrada na tekmovanju za najboljšo izvedbo pesmi skladatelja V.Solovev-Sedova (avtorja znamenitih Podmoskovnie večera), medalja ruske cerkve za medkulturne stike, dvakrat razprodana dvorana Cankrajevega doma 2010, razprodani Sava center v Beogradu 2011 in nekajkratne ovacije v Moskovski filharmoniji – zadnjič v maju 2012 na solističnem koncertu s kar 160-članskim orkestrom in zborom.
Trenutno Manca in Benjamin Izmajlov živita med Slovenijo in Moskvo

Benjamin Izmajlov je diplomiral in magistriral z odliko na slovitem moskovskem Konservatoriju Čajkovski v razredu legendarne violinistke Marine Yashvili. Pred tem je študiral na Dunaju pri prof. Evgeniyi Čugajevi in se izpopolnjeval pri priznanih pedagogih po vsem svetu (P. Vernikov, G. Zhislin, E. Gilels, Z. Bron ). Učil se je tudi ob znamenih kvartetih, kot sta Borodin in Glinka kvartet.
Za sabo ima veliko koncertov, tako z orkestrom, kot v manjših zasedbah in vedno navduši s svojo močno energijo, virtuoznostjo in čudovitim tonom, ki privabi solzo v oči poslušalca. Veliko sodeluje s priznanim turškim pianistom, svojim dobrim prijateljem Gokhanom Aybulusom.

Poleg poustvarjanja se je Benjamin Izmajlov dokazal kot uspešen producent glasbenih projektov / albumov (Slovanska duša in Slovensko srce), skladatelj in aranžer za simfonični orkester. Zadnja leta pa večkrat tudi kot dirigent koncertov svoje soproge, Mance Izmajlove.

Dejaven je tudi kot organizator in promotor večjih mednarodnih koncertov (Beograd, Moskva itn.) in poletnih glasbenih akademij. Zadnja od teh se je zgodila v Radovljici – Slovenska poletna glasbena akademija (ssa-music.com) in privabila svetovno priznane pedagoge, ki poučujejo in nastopajo skupaj z mednarodno udeležbo študentov. Natalia Gutman, Pavel Vernikov, Moshe Aron Epstein, Marina Yashvili, Roman Simović, Ljuba Kazarnovskaya, Alviya Vandysheva je le nekaj imen.

Pred kratkim je postal posebni gost – solist ansambla Madrigal Moskovske Filharmonije, s katerimi bo nastopal v sezoni 2012/2013.

http://www.benjaminizmajlov.com

*promocijska novica