Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini posodobljena prometna infrastruktura (video)


V tem letu v Rogaški Slatini posebno pozornost namenjajo posodobitvi prometne infrastrukture ob južni meji občine. V torek, 10. julija 2012, so v Kamencah slovesno odprli odsek lokalne ceste Kamence−Vinec, v četrtek, 12. julija, pa še odsek Brestovška cesta−Vinec.

Projekt rekonstrukcije prometne infrastrukture ob južni meji občine Rogaška Slatina, v okviru katerega bodo letos obnovili 7,2 kilometra ceste, je največji cestni projekt v zgodovini občine. Obnavljata se dva različna, a medsebojno povezana odseka lokalnih cest, in sicer lokalna cesta Brestovška cesta−Vinec in lokalna cesta Prnek–Tekačevo. Obnova prvega odseka je zaključena, drugi odsek pa bo predvidoma dokončan v jeseni 2012. Območje obnovljenih odsekov zajema 10 različnih naselij in 350 gospodinjstev oziroma 15 % vseh prebivalcev občine Rogaška Slatina. 

Na odseku Brestovška cesta−Vinec, ki je bil slovesno odprt v četrtek, 12. julija, so razširili asfaltni del vozišča s 3,30 metra na 3,60 metra, uredili bankine in odvodnjavanja, sanirali spodnji ustroj ter kompletno preplastili vozišče. Dolžina obnovljenega odseka znaša 3,3 kilometra. Zaradi plazenja terena sta bila izgrajena tudi dva podporna zidova, prvi v dolžini 46 metrov in drugi v dolžini 30 metrov. Okrog pokopališča Sveta Trojic so uredili 48 novih parkirišč in javno razsvetljavo v razdalji 300 metrov ter izgradili pločnik. Celotna vrednost projekta je 1.485.000 evrov, vrednost investicije na tem odseku pa je znašala 620.000 evrov. Del potrebnih sredstev (361.000 evrov) je občina pridobila iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvajalec del je bilo Cestno podjetje Ptuj, d. d., podizvajalec pa podjetje Kitak Gradnje iz Rogaške Slatine. 

S prerezom traku so obnovljen odsek uradno odprli župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, direktor podjetja Kitak Gradnje Andrej Kitak in predstavnik krajanov Marjan Bračun. Obnovljeno cesto je blagoslovil slatinski župnik Jože Vehovar

Slovesni dogodek so z glasbo popestrili pevci Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina, pevka Kaja Humski, baritonist Žan Kopše in harmonikar Denis Pezdevšek, program pa je povezovala Alenka Vodušek.

 V spodnjem videoposnetku lahko poslušate uvodni govor župana mag. Branka Kidriča.

 
t/f/v: M. P.