Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kopališka ponudba na območju Kozjanskega in Obsotelja


Po obilnem deževju pred začetkom poletja so mnogi malo za šalo malo za res napovedovali, da letos poletja ne bo. Nato nas je zajel vročinski val, ki na območju Kozjanskega in Obsotelja nikakor ni popuščal, medtem ko je preostali del Slovenije tu pa tam dobil kakšno vročinsko nevihto, dež in točo, slednjo pa si prebivalci Kozjanskega in Obsotelja še najmanj želimo. Vročina se je s hladno vremensko motnjo za nekaj časa poslovila, a kot kaže vremenska napoved bo spet toplo in primerno, da se ohladimo v kakšnem bazenu. Preverili smo ponudbo kopališč na območju Kozjanskega in Obsotelja.

Rogaška Slatina – Rogaška Riviera

V Rogaški Slatini se lahko kopate v termalno-mineralni vodi, ki je bogata z natrijem, kalijem, kalcijem in magnezijem. Za sprostitev, rekreacijo in vitalnost so vam na voljo zunanji in notranji bazeni s temperaturo od 27 °C do 36 °C, razvajate pa se lahko s številnimi ležečimi, stenskimi ali talnimi masažami.

V Podčetrtku Terme Olimia vabijo s pestro kopalno ponudbo

V Podčetrtku čaka na vas zelo bogata ponudba razvajanja v bazenih. Najbolj aktualna je seveda Aqualuna, ki vsako leto ponudi kaj novega. Letos so pripravili novo otroško vodno zabavišče Aqua Jungle 2, ki se razprostira na kar 550 m2 površin. Otroci bodo lahko uživali v 4 stolpih, ki so tematsko obarvani v safari kolibe s palmami, se spuščali po 4 novih toboganih in preizkusili več kot 70 efektov in dodatkov, kot so prekucna vedra, vodne pištole, vodne stožce, plezalne mreže, viseče mostove in še mnoge druge efekte, ki spodbujajo interaktivno igro najmlajših obiskovalcev. Najmlajšim je na voljo tudi vodna atrakcija Aqua Jungle 1. Pri obisku v Termalnem parku Aqualuna, v sklopu lanske novosti Aqua Safari, čaka na vas kar 100 živali v naravni velikosti. Za vas imajo pripravljene tudi akcijske družinske kopališke ponudbe.Obenem lahko obiščete tudi kateri wellness center, ki je v sklopu Term. Lahko si privoščite kakšno masažo in si iz pestre ponudbe savn izberete najbolj primerno za vaše telo.

Šmarčani bodo na bazen morali še malo počakati

V Šmarju pri Jelšah trenutno bazena nimajo, Zlatka Pilko, vodja oddelka za družbene dejavnosti in finance na Občini Šmarje, pa nam je sporočila: »Zaradi pomanjkanja proračunskih sredstev in izvajanja drugih pomembnejših investicij, projekt izgradnje bazenskega kompleksa trenutno miruje. Kupili smo ustrezno zemljišče na drugi strani dvorskega potoka,  izdelano imamo samo idejno zasnovo. Če bodo sredstva dopuščala, bomo prihodnje leto morda naročili idejni projekt. Sicer pa menim, da bomo ta projekt lahko umestili v Načrt razvojnih programov v naslednjem mandatnem obdobju, torej od leta 2014 do leta 2018.«

Spomnimo; potem ko so junija 2010 Šmarčani množično podpisovali Facebook peticijo, v kateri so zahtevali ponovno izgradnjo bazena v Šmarju (klik), so problematiko šmarskega kopališča svetniki obravnavali na seji občinskega sveta januarja 2011. Sklenjeno je bilo, da bo šmarski bazen ponovno začel z delovanjem najpozneje do leta 2015. Ali bodo odgovorni držali dano besedo, bo jasno razmeroma kmalu. 

V Šentjurju se tudi lahko ohladite v bazenu

Šentjurčani se lahko ob vročih dneh ohladijo na šentjurskem javnem kopališču, ki ga upravlja Marjan Bohorč. Cene so zelo dostopne: otroci 3 €, odrasli 4 € za celodnevno kopanje. Na bazenu nudijo za kopalce brezalkoholne in alkoholne pijače, razne koktejle (tudi brezalkoholne), prigrizke (hot dog, pommes frites, topli sendvič, dunajski zrezek + pomfrit), razne sladolede in sladoledne kupe. Na voljo je še namizni tenis, razna igrala za najmlajše obiskovalce, trampolin in večnamensko igralo. V vodi so na voljo goli za vaterpolo. Šentjurski bazen redno pripravlja tudi različne družabne dogodke za otroke (v kratkem bazenjenje). 

Vedno več kopalcev pa je zaslediti tudi na Slivniškem jezeru. Naj opozorimo, da je kopanje v jezerih, kjer ni urejeno kopališče, lahko tudi nevarno in higiensko nepriporočljivo.

V Bistrici ob Sotli domačini izkoristijo reko Bistrico in ostale desne pritoke Sotle

Bistričani so že od nekdaj znali izkoristiti okolje, v katerem živijo. Tako je tudi v vročih poletnih dnevih, saj je reka Bistrica na nekaterih predelih tudi primerna za kopanje. Naj pa opozorimo, da so neurejena divja kopališča lahko tudi nevarna, zato če se že odločiti ohladiti v reki ali kateri izmed njenih pritokov, to počnite izredno previdno in poskrbite za svojo varnost.

Kamorkoli se boste v prihajajočih vročih dnevih odpravili, poskrbite za zaščito svoje kože, izberite ustrezna oblačila, pokrivala, zaščitite otroke in hkrati ne pozabite na hišne ljubljenčke, če jih puščate doma, da bodo imeli primerno senco in vedno dovolj pitne vode. 

 f/t: J. C.