Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

I. OŠ Rogaška Slatina je postala Armalova šola (foto, video)


Učenci I. OŠ Rogaška Slatina so v šolskem letu 2011/2012 sodelovali na razpisu Armalovega sklada za zdravo pitno vodo. Letos se je na razpis prijavilo rekordnih 242 šol iz 7 držav, v Sloveniji kar 26. Najbolje je bilo ocenjeno delo učencev I. OŠ Rogaška Slatina in Mariborska livarna Maribor je šoli podarila Armalove armature. Zaključek letošnjega projekta Armalov sklad je potekal v četrtek, 14. junija 2012, v avli šoli, kjer so učenci pripravili pester kulturni program.

 

 

 

Ravnateljica šole (Anita Skale) je učence in zbrane goste prijazno pozdravila in se vsem zahvalila za uspešno delo.

Armalov sklad za zdravo pitno vodo, ki v šolskem letu 2011/2012 poteka že osmo leto zapored, je ekološko usmerjen projekt, njegov glavni cilj pa je spodbujati mlade k aktivnemu in pozitivnemu odnosu do okolja in narave. Izbranim šolam je ta sklad v tem letu z njihovim znanjem in kakovostnimi izdelki pomagal, da so le-te postale bolj ekološke, odgovorne do vode in okolja na splošno. Armalovi strokovnjaki imajo dolgoletne izkušnje in bogastvo znanj na področju ravnanja z vodo, zato dobro razumejo probleme, s katerimi se spopadajo večji porabniki vode, med katerimi so tudi šole. Poznajo rešitve, kako varčevati z vodo in s tem prispevati k zmanjševanju negativnih vplivov na okolje in k ohranjanju čiste vode tako za danes kot za jutri.

I. OŠ Rogaška Slatina je za nagrado dobila Armalove armature.

Mariborska livarna Maribor je na podlagi razpisnih kriterijev izbrala Armalove šole za šolsko leto 2011/2012, in sicer v vsaki od sodelujočih držav eno šolo. Tako so letos k sodelovanju povabili osnovne šole iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Makedonije, Črne gore in Kosova. Vse izbrane šole je obiskal predstavnik Armala in skupaj so preučili šibke točke na področju vodnega sistema, ki prispevajo k visoki porabi vode in škodujejo okolju. Na podlagi pregleda stanja in razgovora z odgovornimi predstavniki šole so v vsaki izbrani šoli pripravili načrt ekoloških izboljšav na področju vode. Skladno s potrebami je Mariborska livarna izbranim šolam podarila sanitarne armature Armal in druge vodovodne armature ter dodatke, ki bodo prispevali k ekološko zavednejši šoli, odgovorni do vode in okolja.

 

Na podlagi prijav in predloga plakata, ki ga je ob prijavi oddala šola, so predstavniki Mariborske livarne Maribor izbrali v vsaki državi eno šolo, ki so skupaj prejele preko 1700 sanitarnih armatur, predvsem pa so njihovi učenci in učenke sodelovali v projektu osveščanja o pomenu zdrave pitne vode in možnostih in odgovornosti vsakogar izmed nas zanjo.

Učenci so pripravili pester kulturni program.

Učencem I. OŠ Rogaška Slatina in njihovim mentorjem za njihov uspeh iskreno čestitamo in jim v nadaljnje želimo še čim več takšnih zmagovalnih projektov.

Vabimo vas, da si ogledate še galerijo fotoposnetkov (KLIK!) in krajši videoprispevek kulturnega programa učencev. 

 

 

t/f/v: Jasna Colnerič

(vir: www.armal.eu)