Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Steklarska delavnica na gradu Podsreda za ohranjanje in spodbujanje steklarstva (foto)


Kozjanski park in Društvo steklarjev Slovenije sta minulo nedeljo na gradu Podsreda organizirala steklarsko delavnico, na kateri so člani Društva steklarjev Slovenije, steklarski mojstri: graver, oblikovalec stekla nad odprtim ognjem, brusilec in poslikovalec stekla s profesionalnimi barvami, prikazali steklarske veščine.

Kozjanski park sodeluje z Društvom steklarjev Slovenije vse od leta 2009, ko so njihovi člani prvič skupaj razstavljali na gradu Podsreda. Zaradi velikega zanimanja obiskovalcev člani od leta 2011 razstavljajo na gradu Podsreda dvakrat na leto ter izvedejo vsaj eno steklarsko delavnico. Na delavnici so se obiskovalci seznanili z različnimi tehnikami oblikovanja, krašenja, izdelovanja stekla, prav tako pa so lahko za simbolično ceno želen izdelek, krašen po njihovem okusu, odnesli s seboj domov.

Utrinki iz nedeljske steklarske delavnice
Utrinki iz nedeljske steklarske delavnice

Ker je steklarstvo že nekaj let v zatonu, želi Društvo steklarjev Slovenije tudi na ta način spodbuditi vse zainteresirane, predvsem pa mlade, da se odločijo za poklic steklarja ali pa se začnejo ljubiteljsko ukvarjajo s steklom.

Vir in besedilo: Nataša Ferlinc Krašovic

Fotografije: Lucija Zorenč

Pripravil: eH