Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Cicibani peli in igrali v Rogaški Slatini (video)


Predšolski otroci, ki obiskujejo slatinske vrtce, so predstavili svoje pevsko znanje v petek, 25. maja 2012, v Kulturnem centru Rogaška Slatina. Na koncertu so nastopili štirje pevski zbori: Cicibanov pevski zbor vrtca Potoček, Cicibanov pevski zbor vrtca Studenček, Cicibanov pevski zbor vrtca Izvir in Cici zborček II. OŠ Rogaška Slatina. Program so popestrili učenci Glasbene šole Rogaška Slatina.

V Rogaški Slatini se zavedajo pomena glasbe za posameznika in poskušajo v otrocih vzbuditi pozitiven odnos do glasbenih zvokov že od rane mladosti. Posebno pozornost glasbeni vzgoji namenjajo tudi v slatinskih vrtcih, kjer so najmlajši obkroženi z domačo pesmijo ves čas. Vsak slatinski vrtec ima svoj pevski zbor in na tokratni prireditvi so pokazali, da trud vzgojiteljic ni bil zaman in da se med našimi najmlajšimi skrivajo nadarjeni mladi pevci.

Poleg pevskih zborov so na prireditvi nastopili učenci Glasbene šole Rogaška Slatina. Matic Krapež Došler je zaigral na trobento, Ana Junger in Ema Centrih sta se predstavili na flavti, Manca Druškovič je pokazala svoje znanje igranja na violino, Lara Škrabl pa na harmoniko. Program je povezovala Mojca Pažon.

Da se v Rogaški Slatini glasbeno znanje uspešno prenaša na najmlajše generacije, dokazuje spodnji video prispevek, v katerem lahko poslušate nekaj pesmi, ki so jih zapeli otroci štirih Cicibanovih pevskih zborov na petkovem koncertu. 

 

 
t/f/v: M. P.