Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Cerkveni pevski zbor Sv. Križ z letnim koncertom počastil Marijin mesec maj (video)


Mešani pevski zbor Cerkvenega pevskega društva Sv. Križ je imel v petek, 11. maja 2012, v Kulturnem centru Rogaška Slatina letni koncert. Zapeli so nekaj cerkvenih pesmi, namenjenih Mariji, in slovenskih ljudskih pesmi. Na koncertu so kot gostje nastopile tudi članice Vokalne skupine Kresnice iz Gorice pri Slivnici.

Mesec maj v krščanski kulturi predstavlja Marijin mesec. V cerkvah in kapelah ves mesec potekajo šmarnice, pobožnost, med katero se opisuje Marijino življenje, ob tem pa se moli in poje. Cerkveni pevski zbor Sv. križ je Marijin mesec počastil tako, da je priredil koncert, na katerem so z obiskovalci delili svojo ljubezen do petja. Zbor sicer deluje, odkar obstaja župnija Sv. Križ. Najstarejši član zbora je star 92 let, v zboru pa poje že 70 let. Cerkveno pevsko društvo Sv. Križ Rogaška Slatina je bilo ustanovljeno pred 12 leti, njegovi člani pa so gostovali v mnogih slovenskih in tujih krajih, med drugim tudi v Italiji in Švici.

Za popestritev tokratnega letnega koncerta je poskrbela vokalna skupina Kresnice. Skupina obstaja od leta 2005, njene članice pa so slatinskemu občinstvu zapele pet pesmi, med katerimi je bila tudi pesem Zemlja pleše, ki jo lahko poslušate v spodnjem videoposnetku. Poslušate pa lahko tudi pesem Kje so tiste stezice, ki jo je odpel cerkveni pevski zbor Sv. Križ. 

 

 

 
 
t/f/v: M. P.