Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 10. 4. 2012


POKLANE OVCE

2. aprila so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o poginulih ovcah na območju Podčetrtka. Na kraju so policisti ugotovili, da so preko noči psi dvema lastnikoma v oborah pokončali 19 ovc, s tem pa je nastalo za približno 1500 EUR škode. Policisti so po zbranih obvestilih in ogledu kraja ugotovili, da so to dejanje storili trije psi, prav tako so bili ugotovljeni lastniki psov. Zoper lastnike bo napisan predlog veterinarskega inšpektorata.

TATVINA LESA

3. aprila so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o tatvini lesa na območju Gorjan. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so neznanci podrli nekaj bukev in odpeljali les. O storilcih se še zbirajo obvestila, po zbranih obvestilih pa bo na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.

POŽAR

4. aprila so bili policisti obveščeni, da je občanu, ki je kuril trstiko v bližini Slivniškega jezera, ogenj ušel izpod nadzora. Požar so pogasili oz omejili tamkajšnji gasilci. Po zbranih obvestilih bo zoper kršitelja podan predlog pristojnemu inšpektoratu

PRIDRŽANJA

7. aprila so policisti PP Šmarje pri Jelšah v kraju Šmarje pri Jelšah ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila. Ker je voznik pri postopku kazal očitne znake alkoholiziranosti, mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0,62 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje, zoper voznika pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

8. aprila so policisti PP Šmarje pri Jelšah v kraju Mestinje izvajali meritve hitrosti, tam so izmerili prekoračeno hitrost vozniku osebnega vozila. Pri postopku je voznik kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je bil 0,73 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku je bilo odrejeno pridržanje, zaradi prekoračene hitrosti mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa se bo zagovarjal pri sodniku za prekrške.  

 

 

                                                                                         Iztok PINTER

                                                                                        KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

                                                                                            višji policijski inšpektor II