Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občni zbor PGD Rogaška Slatina (video)


V soboto, 11. februarja 2012, so imeli gasilci PGD Rogaška Slatina občni zbor, kjer so poročali o delu društva v letu 2011, predstavili program dela za leto 2012 in najprizadevnejšim članom podelili priznanja. Nesreča nikoli ne počiva in gasilci so dokazali, da so vedno pripravljeni na akcijo. Tik pred koncem uradnega dela občnega zbora se je sprožil alarm in gasilci so morati iti na teren – gasit požar.

Občnega zbora PGD Rogaška Slatina so se udeležili člani slatinskega društva in predstavniki sosednjih slovenskih ter hrvaških gasilskih društev, občine Rogaška Slatina, Policijske postaje Rogaška Slatina, Zavoda za kulturo Rogaška Slatina, Turističnega društva Rogaška Slatina, II. OŠ Rogaška Slatina in društva Gaja. Po uvodnem nagovoru in pozdravu predsednice društva, Marite Sajko, so mladinci pripravili kratek kulturni program: Tilen Medved je zaigral na harmoniko, Marko Korez in Anže Krklec pa sta odigrala skeč.

Skeč mladincev (Marko Korez in Anže Krklec)
Skeč mladincev (Marko Korez in Anže Krklec)

V nadaljevanju so člani društva predstavili poročila za leto 2011. Predsednica Marita Sajko je dejala, da je največja pridobitev lanskega leta nakup vozila GVC 24/50. Kupili so tudi prenosni računalnik s projektorjem, s čimer je dvorana gasilskega doma pridobila status učilnice. Sodelovali so s sosednjimi gasilskimi društvi in na proslavah, skupaj s turističnim društvom so postavili mlaj in kuhali golaž, organizirali so gasilsko mladinsko tekmovanje, udeleževali so se strokovnih ekskurzij in se dodatno izobraževali.

Poveljnik Edvard Cvetko je poročal, da so gasilci v letu 2011 izvedli 12 intervencij, 10-krat so gasili požar, enkrat so odpirali jašek, enkrat pa pomagali ob razkritju strehe. Poleg intervencij, tekmovanj in izobraževanj so gasilci ob različnih priložnostih pomagali krajanom.

Poveljnik Edvard Cvetko med branjem poročila
Poveljnik Edvard Cvetko med branjem poročila

Gasilci so nato predstavili program dela za leto 2012. V tem letu želijo dokončati stanovanje oziroma družabni prostor, sodelovati na pustovanju, pri čistilni akciji in kuhanju golaža. Organizirali bodo tečaj za gasilca, gasilsko tekmovanje, dan reševalcev, gasilcev in policistov. Izvedli bodo gasilski pohod, strokovno ekskurzijo, veselico s srečelovom in kostanjev piknik. Začeli bodo zbirati sredstva za nakup avtolestve, ves čas pa bodo sodelovali s sosednjimi in pobratenimi društvi.

Župan mag. Branko Kidrič je pohvalil delo gasilcev
Župan mag. Branko Kidrič je pohvalil delo gasilcev

Na koncu so gasilci izvedli slovesen sprejem novih članov v svoje vrste in podelili priznanja za najprizadevnejše člane. Prvič v zgodovini slatinskega gasilskega društva se je zgodilo, da se je med občnim zborom oglasil alarm – zagorel je dimnik in gasilci so morali iti gasit požar kljub prijetnemu vzdušju v gasilskem domu.

V videoprispevku lahko poslušate, kaj je za Kozjansko.info o PGD Rogaška Slatina povedala Marita Sajko:

Zaupala nam je tudi, po čem si bodo v PGD Rogaška Slatina zapomnili leto 2011:

t/f/v: Melita Perkovič