Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski gasilci potegnili črto pod letom 2011


Redni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Šmarje pri Jelšah, ki je potekal minuli petek v gostišču Zadružnik, je bil tradicionalno dobro obiskan. Ob 53 % prisotnosti članov (vseh jih je 192), so šmarske gasilce s svojim obiskom počastili številni gostje iz drugih gasilskih društev in zvez, pa tudi predstavniki občinskega in državnega vrha.

Aktivnosti društva v letu 2011 sta predstavila predsednica Silva Vrčkovnik in poveljnik Martin Koprivc. Operativci so bili v minulem letu precej zaposleni, saj so sodelovali na 18 intervencijah, od tega 10 požarih, in osmih drugih intervencijah. Med večjimi velja omeniti avgustovski požar Bajsove domačije na Kristan Vrhu, kjer je sodelovalo 23 operativcev, med tistimi bolj nenavadnimi, a nič manj družbeno koristnimi, pa reševanje mačka z drevesa, pri čemer je sodelovalo 6 gasilcev. 

Raznih usposabljanj in izobraževanj se je v 2011 udeležilo 46 gasilcev. Pionirske, mladinske, članske in veteranske ekipe so sodelovale na tekmovanjih različnega nivoja, pri čemer gre izpostaviti 3. mesto mlajših pionirjev na regijskem tekmovanju, člani A pa so na medobčinskem nivoju dosegli enak rezultat. Posamezniki so uspešno nastopili tudi v mednarodni gasilski tekmovalni disciplini Fire combat.

Finančno so šmarski gasilci ob 58.250,00 € prihodkov končali s 1060 € presežka. Med prihodki velja izpostaviti porast prostovoljnih prispevkov, ki so jih, predvsem z letnim raznosom koledarjev, zbrali za 14.000 €.Glavni izredni strošek pa je ob rednih aktivnostih društva in nabavi opreme predstavljal servis avto-lestve. 

V letu 2012 šmarski gasilci ob rednem delu (usposabljanjih, tekmovanjih, intervencijah, Florjanovi maši, strokovni ekskurziji) planirajo še nekaj drugih investicij, kot so podaljšanje garaže, obnova asfalta, priključitev na čistilno napravo in zamenjavo luči v dvorani gasilskega doma.

Zbrane na občnem zboru so ob predstavnikih številnih pobratenih društev in sočlanov GZ Šmarje pri Jelšah pozdravili še predsednica šmarske gasilske zveze Pavla Kidrič, šmarski župan Jože Čakš in novi minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak.

Po končanem uradnem delu občnega zbora je posebna gasilska delegacija obiskala grob tragično preminulega člana Metoda Vrbka, ki je avgusta umrl v trčenju skuterjev na Ptujskem jezeru.

R. Č.