Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 28. 12. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 20. do 26. 12. 2011 na naši policijski postaji.
 
1. KAZNIVA DEJANJA – 8
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 2
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 5
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 1
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 10
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 55
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 1
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 1
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

Tatvina lahkega priklopnika
V noči na soboto je bila v kraju Vodice pri Kalobju storjena tatvina lahkega priklopnika. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 700 €.

Kregala in pretepala sta se partnerja
Dne 20. 12. je ponovno prišlo do prepira med starejšima krajanoma iz Šentjurja, ki svoja verbalna nesoglasja podkrepita še z udarci. Kljub temu, da so jima skušale pomagati najrazličnejše službe, sta mnenja, da je pretepanje edina prava stvar za reševanje problemov. Zaradi tega jima je bila izrečena globa zaradi kršitve JRM.

Metali petarde
Dne 21. 12. so policisti PP Šentjur popoldan v roku dveh ur zasegli več pirotehničnih izdelkov, in sicer najprej 26 kosov petard mladoletniku, ki je v centru Šentjurja med hojo metal petarde, nato pa še 22 kosov »raketic«, katere je med hojo tudi po centru Šentjurja spuščal otrok. Zoper mladoletnika bo podan obdolžilni predlog na OS Šentjur, za kršitve otroka pa se bodo policisti pogovorili z materjo, prav tako bodo o tem obvestili center za socialno delo.

Vlom v delavnico
Dne 22. 12. je bila PP Šentjur obveščena o vlomu v delavnico v okolici Šentjurja, od koder so do sedaj še neznani storilci odtujili skupno okoli 600 kg odpadnega bakra in okoli 600 kg olupljenih bakrenih el. vodnikov. Skupna vrednost odtujenih predmetov znaša okoli 7.000 €, policisti pa o storilcu že zbirajo obvestila.

PN v Dolah
Policisti so bili šele opoldne 23. 12. obveščeni, da se je v jutranjih urah pripetila prometna nesreča, v katerem je bila poškodovana potnica v taksi vozilu. Dogodek neposredno ni bil prijavljen, zaradi česar so policisti opravili naknadni ogled, zoper povzročitelja pa sledi posebni plačilni nalog.

PRIDRŽANJE DO STREZNITVE
Policisti PP Šentjur so 23. 12. ob 17.30 uri kontrolirali voznika, ki je bil močno pod vplivom alkohola. Ker je bil rezultat 0,92 mg/l, mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve, prav tako mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, o njegovi usodi pa bo odločalo sodišče.

PN S POBEGOM NA PLANINI
Istega dne se je na Planini ob 19.30 uri pripetila prometna nesreča, kjer je povzročitelj s kraja odpeljal. Policisti so po dveh urah pobeglo vozilo izsledili na domu. Povzročitelju je bila izrečena globa zaradi vožnje po levi in zaradi pobega.

VLOM V GOSTINSKI LOKAL
Preko noči je neznani nepridiprav vlomil v gostinski lokal v okolici Šentjurja, tako da je najprej splezal na balkon objekta nato pa z primernim vzvodom vlomil balkonska vrata. Iz lokala je nato odtujil za okoli 500 evrov vrednosti raznih cigaret. Odtujil pa je tudi blagajno znamke Olivetti v kateri je bilo okoli 100,00 evrov menjalnega denarja. Policisti nepridiprava že iščejo.

POSEKALI SO MU SMREČICE
V času od 23. 12. do 25. 12. je neznani storilec prišel na dvorišče stanovanjske hiše v okolici Dol in tam posekal 11 manjših smrečic ter jih s kraja odpeljal. Verjetno so bile namenjene nadaljnji preprodaji.

POŠKODOVANJE VRAT NA SANITARIJAH NA AVTOCESTNEM POČIVALIŠČU »ZIMA«
Dne 26. 12. je bila policija obveščena, da je NN poškodoval – ožgal vrata na WC-ju avtocestnega počivališča »ZIMA«. Policisti so z ogledom kraja in z zbranimi obvestili ugotovili, da je NN storilec zažgal vrata WC-ja iz notranje strani. Za storilcem dejanja policisti še poizvedujejo.

POSKUS VLOMA V GOSTINSKI LOKAL V ŠENTJURJU
Dne 26. 12. je lastnik gostinskega lokala v Šentjurju obvestil policijo, da je preko noči NN poskušal vlomiti v njegov gostinski lokal, kar pa mu zaradi notranje zapore vrat ni uspelo. Policisti so z ogledom kraja in z zbranimi obvestili ugotovili, da je NN storilec dejansko poskušal vlomiti v gostinski lokal, vendar mu to ni uspelo. Za storilcem dejanja policisti še poizvedujejo.

 

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje


Martin Kumer 
Pomočnik komandirja PP