Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 16. 11. 2011


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 9. do 14. 11. 2011 na naši policijski postaji.
 
1. KAZNIVA DEJANJA – 8
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 0
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 11
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 117
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 0
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0
 

VLOM V LOPO
V noči na 8. 11. je prišel neznani storilec do lope za orodje v Marija Dobju. Vlomil je v lopo in iz lope odnesel vso orodje, ki ga je bilo moč odtujiti. V tem času ga je nekdo očitno zmotil, zaradi česar je s kraja zbežal in vse predmete, ki jih je nameraval odtujiti, na kraju pustil. Policisti vlomilca intenzivno iščejo.

Tega dne so policisti kontrolirali tujca, ki je po Šentjurju pobiral staro železo. Ugotovili so, da tujec v RS ni prijavljen in dela na črno, zaradi česar ga je tržni inšpektor oglobil.

9. 11. 2011

NI NAŠEL SVOJEGA VOZILA
Popoldan je na policijo poklical »star znanec« iz okolice Šentjurja in naznanil, da mu je bil odtujen njegov VW Polo. Policisti so takoj stopili v akcijo in kmalu našli njegovo vozilo. Ugotovljeno je bilo, da mu avto ni bil odtujen, ampak je lastnik tako globoko pogledal v kozarec, da je pozabil, kje je parkiral vozilo.

PROMETNA NESREČA S TRAGIČNIM KONCEM
Popoldan se je na regionalni cesti Dobje-Šentjur pripetila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba izgubila življenje. Voznik osebnega avta, ki je vozil iz smeri Dobja proti Šentjurju, je v Vezovju pričel upočasnjevati, saj se je na cesto vključeval voznik traktorja. V tem trenutku pa je za njim pripeljal voznik vozila znamke Seat, ki je pričel močno zavirati, zato je vozilo zaneslo z levim bokom naprej, na nasprotni vozni pas, kjer je vanj trčil nasproti vozeči voznik vozila znamke Ford. Trčenje je bilo tako hudo, da je voznik sata na kraju podlegel poškodbam, njegova sopotnica je utrpela hude telesne poškodbe, voznik forda pa lahke telesne poškodbe. Vzrok prometne nesreče je bila neprilagojena hitrost preminulega voznika.

OKRADLI VOZNIKA TV, KO JE SPAL
Zvečer je romunski voznik parkiral svoje tovorno vozilo na počivališču Zima in se v kabini za sedeži odpočil. V tem času pa je neznani storilec na nepojasnjen način vstopil v kabino in mu iz denarnice, ki jo je imel v predalu odtujil 1100 evrov. Policisti zbirajo obvestila, vendar bo izsleditev storilca težka, saj ni nihče nič videl.

NASILJE V DRUŽINI
Ponoči dne 12. 11. so bili policisti obveščeni, da je prišlo do spora v družini na Planini pri Sevnici, ko se je domov vrnil močno vinjen sin in pričel groziti materi in sestri. Svoje grožnje je podkrepil še z razbijanjem po stanovanju in z nožem, zaradi česar sta mati in sestra zbežali iz hiše. Pri tem se je sam tudi poškodoval, zaradi česar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v bolnico Celje. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja in ga bodo kazensko ovadili zaradi nasilja v družini.

TATOVI NA POHODU V LOKI PRI ŽUSMU
V dopoldanskem času dne 13. 11. so bili policisti obveščeni, da so v Loki pri Žusmu neznanci preko noči iz dveh odklenjenih vozil odtujili razno orodje, obvezno opremo in dokumente. Ker so navedeni storilci za prevoz odtujenih predmetov rabili vozilo, pa so odtujili še osebni avtomobil znamke Fiat, tip Punto, katerega je lastnik imel parkiranega doma na dvorišču. Lastnik vozila je s svojim ravnanjem omogočil lahko delo storilcem, saj je bilo vozilo odklenjeno in v njem ključi vozila. Vozilo je bilo v teh dneh že najdeno in tudi vrnjeno lastniku, prav tako so bili v vozilu najdeni predmeti, ki so bili te noči odtujeni iz parkiranih vozil v Loki pri Žusmu. Storilci lahko glede na najdene sledove, čakajo samo na to, kdaj bodo policisti potrkali na njihova vrata.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje

Martin Kumer 
Pomočnik komandirja PP