Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogomet: zmagi Rogaške in Kozjega, Mons Claudius in Šmarje s točko, poraz Šentjurja


nk rogaskaV 8. krogu Štajerske nogometne lige sta predstavnika našega območja vknjižila le točko. Šmarčani so na gostovanju v Šoštanju še v 80. minuti vodili z dvema zadetkoma prednosti, a so domači uspeli iztržiti remi. Šentjur je kljub vodstvu na gostovanju v Slovenj Gradcu ostal praznih rok. S svojimi nastopi so lahko bolj zadovoljni predstavniki v Medobčinski ligi. Rogaška je z zmago v Žalcu povečala prednost na prvenstveni razpredelnici, drugo zmago sezone so vknjižili Kozjani. Tekma v Rogatcu se je končala brez zmagovalca. 

Štajerska nogometna liga

Člani NK Šmarje pri Jelšah so se v 8. krogu ŠNL odpravili na gostovanje v Šoštanj. Domači so povedli po 13 minutah igre, ko je šmarskega vratarja Davida Jesenka premagal Dejan Mijatovič. Šmarčani so hitro odgovorili in v 15. minuti po zadetku Alena Neskića izenačili. Še pred koncem prvega polčasa so varovanci Ibrahima Neskića povedli, ko je nasprotnikovo mrežo zatresel David Firšt. Po drugem zadetku Firšta v 69. minuti se je zdelo, da bodo Šmarčani vknjižili sedmo zmago sezone, a se domači niso predali. V 79. minuti je Aleš Horjak zaradi ugovarjanja in protestiranja dobil prvi rumeni karton, samo minuto kasneje pa je iz istega razloga dobil še drugo rumeno opozorilo in moral predčasno pod prho. Člani NK Šoštanj so izkoristili prednost igralca več na igrišču. V 81. minuti je vodstvo znižal Denis Muratovič, končni izid pa je v 85. minuti postavil Tilen Strgar.

Člani DNŠ MU Šentjur so na gostovanju v Slovenj Gradcu pri ekipi Koroških Gradenj povedli v 27. minuti, ko je mrežo domačih zatresel Demir Džaferović. Deset minut kasneje so Korošci izenačili. Vratarja Miho Zdovca je premagal Tadej Ramšak. V drugem polčasu so domačini zagospodarili na igrišču. V 52. minuti jih je v vodstvo popeljal Aleš Krel. Isti igralec je mrežo zatresel še v 65. minuti, za končnih 4:1 pa je zadel Petar Jelić.

Šmarčani so s 6 zmagami in 2 neodločenima izidoma zbrali 20 točk in ostajajo pri vrhu prvenstvene lestvice. Enak izkupiček ima ekipa Pesnice, ki pa je zaradi boljše gol razlike na prvem mestu. Le točko manj od obeh prvouvrščenih ima ptujska Drava. Šentjurčani, ki so na 8 tekmah zbrali 9 točk, so na 10. mestu. Prihodnji teden Šmarčani na domačem igrišču pričakujejo sobotne nasprotnik Šentjurčanov NK Koroške Gradnje, Šentjurčani pa se bodo doma pomerili z NK Peca. NK Šmarje pri Jelšah pred tem čaka še polfinale Pokala MNZ Celje. V sredo zvečer se bodo na celjskem Olimpu pomerili z drugoligašem NK Šampion Celje. 

Šoštanj : Šmarje pri Jelšah 3:3 (1:2)
Mijatovič (13′), Muratovič (81′), Strgar (85′); Neskić (15′), Firšt (38′, 69′)
Izključen: Horjak (80′ – 2 RuK, Šmarje)

Postava Šmarja: Jesenko, Deučman (od 67′ Zagajšek), Mauher, Mraz, Oparenović, Jančič (od 78′ Šepec), Neskić, Drofenik, Horjak, Firšt, Vraničar. Trener: Ibrahim Neskić 

Koroške Gradnje : MU Šentjur 4:1 (1:1)
Ramšak (37′), Krel (52′, 65′), Jelić (76′), Džaferović (27′)

Postava Šentjurja: Zdovc, Hladin (od 58′ Horjak), Jazbec (od 70′ Jularič), Zavšek, A. Jevšenak, Matuš, U. Jevšenak, Belak, Blaževič (od 77′ Kladnik), Džaferović (od 85′ Kramer), Lampret. Trener: Matjaž Šnabl

Zapisniki
Rezultati in lestvica

Medobčinska članska liga

V derbiju vrha MČL so člani NK Rogaška GIC Gradnje gostovali v Žalcu. Varovanci trenerja Zvonka Serderja so povedli v 23. minuti z zadetkom Kristjana Drofenika. Domači so od 44. minute igrali le z 10 nogometaši. Drugo rumeno opozorilo je prejel Igor Pupčevič. V 51. minuti je domači igralec Aleksander Malis nepravilno igral v svojem kazenskem prostoru, sodnik pa je pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je v zadetek spremenil Luka Kantolić in s tem postavil končni izid srečanja.

Do druge zmage sezone so na gostovanju v Laškem prišli člani KNK Ekod Kozje. Mrežo domačega Pivovarja je v 41. minuti načel Jure Krivec, dve minuti kasneje pa je prednost podvojil Andrej Debelak. Domači so z začetku drugega polčasa z golom Denisa Krašovca izid znižali, a so Kozjani hitro odgovorili z golom Mihe Goloba. Končni izid 1:4 je postavil Rok Bolko.

V Rogatcu sta se pomerila domači NK Mons Claudius in NK Vojnik. Rogatčani so dobili prvi polčas z zadetkom Primoža Močnika. V 60. minuti je izid izenačil Igor Sokolovski. Do konca tekme se mreži nista več zatresli.

Rogaška je s 6. zmago sezone na vrhu lestvice povišala prednost pred drugouvrščenim Žalcem. Mons Claudius z 10 točkami ostaja na 4. mestu, Kozjani pa so se z drugo zmago sezone povzpeli na 6. mesto. V 8. krogu se bosta v lokalnem derbiju v Rogatcu pomerila NK Mons Claudius in NK Rogaška GIC Gradnje, Kozjani bodo igrali z NK KIV Vransko. 

Žalec : Rogaška GIC Gradnje 0:2 (0:1)
Drofenik (23′), Kantolić (51′ – 11m)
Izključen: Pupčevič (44′ – 2 RuK, Žalec)
Zapisnik 

Pivovar : KNK Ekod Kozje 1:4 (0:2)
Krošovc (47′); Krivec (41′), Debelak (43′), Golob (50′), Bolko (74′)
Zapisnik 

Mons Claudius : Vojnik 1:1 (1:0)
Močnik (25′); Sokolovski (60′)
Zapisnik

Rezultati in lestvica

* Foto: Slatinčani so se v Žalcu veselili 28. in 29. prvenstvenega zadetka (foto: arhiv Kozjansko.info)

Pripravil: mK