Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

“Njuswingi” znova zapeli pod zgornjetrškimi kostanji (foto in video)


 Sedaj že tradicionalno druženje Zgornjetržanov so pripravili organizatorji na sobotni večer, 17. septembra. V prijetnem ambientu pod kostanji se je peklo, pilo in jedlo ter plesalo ob zvokih narodnozabavnega ansambla. 
 
Še preden se je razvila prava veselica so organizatorji iz Društva Zgornji trg pripravili kulturni program. Zaigral je Pihalni orkester Šentjur, zapela je sekcija MePZ Zgornji trg, okrepljena z nekaj novimi pevkami. Zbor vodi Maja Sakelšek, na harmoniki pa jih je spremljal Andraž Frece. Pohvalimo lahko nastop njihovih gostov Moški pevski zbor iz Šentvida pri Grobelnem. Osrednji gostje so bili vsi člani New Swing Quarteta, razen Ota Pestnerja, ki so v Šentjurju pred letom dni dobili spominsko sobo. Svoje pevske sposobnosti so predstavili vsi šentjurski člani Rado Razdevšek, Dare Hering in Gregor Bezenšek. Letos mineva 43 let od začetka njihovega petja in tri leta od njihovega uradnega slovesa. Na povabilo predsednika zgornjetržanov Edija Poštraka so ponovno združili glasove za šentjursko veselico. Pevcem se je poznalo, da so iz rutine vsakodnevnih nastopov in petja ter da njihovi glasovi počasi postajajo upehani. Newswingovce je na klavirju spremljal Tomaž Kozlevčar, proti koncu nastopa pa se jim je na odru pridružil še njegov sin Samo.

Z veselico, ki sicer ni trajala do jutra, so nadaljevali koroški Škorpijoni. Kot nam je povedal predsednik društva Poštrak, bodo v prihodnosti vse moči naperili pripravljanju desete obletnice društva. Obiskovalce je občasno prestrašil kakšen izstrelek iz krošenj kostanjev.

 
jg / Šentjurske novice, 28. 9. 2011
 
 
 
Oglejte si videoutrinke s prireditve

 
 
 
 
 
 
 
 
v: bR