Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Uspešne druge poletne jazz delavnice


Zadnji avgustovski petek je zgornjetrški Ipavčev vrt, ob poletnem vročinskem valu in dobrem razpoloženju tako nastopajočih kot udeležencev prireditve, gostil nastop učencev poletne šole jazz glasbenih delavnic, ki jo je drugič zapored organizirala Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur.

Udeleženci prireditve so uživali ob zvokih klarineta, trobil, tolkal, električne kitare in klavirja. Prireditev je bila prikaz nadgradnje lanske poletne šole glasbenih delavnic, kjer so se učenci na delavnicah spoznavali z osnovami jazz glasbe. Tako so lani poslušali blues, ki je nekako hrbtenica vseh zvrsti. Letos so jim postregli z modernimi različicami kot so funk, latino, pop in druge. Že na začetku koncerta so nas učenci delavnic skupaj z mentorji glasbene šole ohladili z »lubenico« – Watermelon man. Nato so napetost stopnjevali z bolj divjimi ritmi uspešnic jazz glasbe. Namen delavnic je bil v učencu zbuditi svobodnega glasbenika in solista, ki bo na vaji in na odru lahko vstal in zaigral karkoli. Učenci so tako vstopili v svet improviziranja in kreativnosti, kar so z nastopom zagotovo dokazali in si prislužili nekaj spodbudnih aplavzov. Prav vsak udeleženec glasbene delavnice je pred množico gledalcev in poslušalcev vstal in pokazal svoj glasbeni talent ter odigral to, kar se je novega naučil. Poslušalci smo v nastopu nadvse uživali, še posebno v trenutku, ko so si nastopajoči nadeli sončna očala in zaigrali divje ritme jazza.

Vodja projekta je bil profesor Bojan Logar, pomagali pa so mu tudi: Matjaž Vodišek, Boštjan Jager, Nataša Aškerc, Katarina Kukovič, Eva Zavšek, Rok Lajlar, Uroš Eferl in Mojca Krajnc. Omenimo še lahko, da je prireditev odlično vodila in povezovala Tina Pečar.
 
S.M. / Šentjurske novice, 31. 8. 2011