Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Plesni večer Big Banda Šentjur: Šentjurčani ne znamo (več) plesati? (foto)


V petek, 10. decembra, je bil v Kulturnem domu Šentjur drugi plesni večer z Big Bandom Šentjur. Prireditev je bila dobro organizirana, toda presenetljivo bolj skromno obiskana. Le kakšnih 40 parov se je vrtelo po parketu, pa še od teh je bila večina »tujcev«, to je tistih iz Slivnice, Dobja … Kar nekaj tistih, ki so plesno briljirali, pa je bilo tudi čisto pravih neznancev. Šentjurska politična, gospodarska in kulturna elita očitni že pleše po drugih taktih.

Plesni večer, tokrat so ga rahlo ponesrečeno imenovali z Zaplešimo v romantični mesečini, je logična posledica razvoja šentjurske zabavne glasbe in BBŠ, ki se je, hvala bogu, odločil tudi za organizacijo in izvedbo prireditev na višji ravni, kot smo je bili vajeni. V več ali manj že poznani repertoar s svojimi pevci Matejo, Maticem … je vključil atraktivne plesne nastope Maje Pucelj in Petra Fileša, Fileš je bil tudi voditelj in pevec, kot gosta sta zapela Leskovškova in njusvingovec Petan.

Ob pestri in odlični glasbi je pravzaprav manjkala le pika na i, na primer plesno-družabne igre, tudi kakšna šala ali glasbena »finta« bi bili dobrodošli. Še najbolj sem pogrešal nekaj tiste»goršičevske« energije, ki dviga občinstvo na noge. Nastopi Pucljeve in Fileša so sicer poželi nekaj navdušenih aplavzov, toda bi rekel, da so bili za navzoče navadne smrtnike prej deprimirajoči kot vzpodbudni. Potem, ko sta onadva skladno odvršela po parketu, se je marsikdo s svojim rutinskim »tancanjem« počutil kar prehudo nebogljenega. Pa gotovo se to ni dogajalo le meni, kajti že previdno opazovanje plesočih parov je pokazalo, da je naša plesna kultura tako rekoč na psu. Kar pa ni čudno, kajti v moji skoraj polstoletni šentjurski zgodovini se sploh ne spomnim, da bi kdaj zmogli lastne tovrstne prireditve. Pot do plesne kulture je očitno zapletena in dolga, saj vodi preko glasbene šole, orkestra in zlasti ljudi, kot so v Big Bandu Šentjur, ki so za uresničevanje svojega poslanstva in pa seveda za užitek običajnih državljanov pripravljeni narediti nekaj več.


t/f: FK / Šentjurske novice, 21. 12. 2010

Fotoutrinki s prireditve v galeriji Gašperja Gobca