Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z otvoritve nove telovadnice v Šentvidu (foto in video)


telovadnica sentvidPri Podružnični osnovni šoli v Šentvidu so bila poleti in jeseni opravljena še zadnja dela pri gradnji nove telovadnice. Veliko pridobitev za kraj in občino so minuli petek tudi uradno predali svojemu namenu.

OŠ Šmarje pri Jelšah si je dolgo prizadevala, da bi ob POŠ Šentvid pri Grobelnem zgradili telovadnico. Njihova prizadevanja so se uresničila v prejšjem mandatu, ko so jim na Ministrstvu za šolstvo in šport ter Občini Šmarje pri Jelšah odobrili finančna sredstva za investicijo. Nova telovadnica je ob šolarjih POŠ Šentvid in otrocih iz vrtca Šentvid namenjena tudi različnim športnim društvom, ob petkovi otvoritvi pa se je izkazala tudi kot zelo primeren prostor za razne prireditve.

Investicija v izgradnjo 635 kvadratnih metrov velike telovadnice v Šentvidu je znašala približno milijon evrov, Občina Šmarje pri Jelšah pa je na različnih razpisih uspela pridobiti 700.000 evrov. Malo manj kot 400 kvadratnih metrov vadbenega prostora se ob rednem pouku športne vzgoje lahko uporabi tudi za različne športne panoge. V dvorani se lahko igra košarka, mali nogomet s 3 igralci in ostali dvoranski športi. Dimenzije telovadnice so sicer premajhne za organizacijo tekmovanj v ekipnih športih z žogo, lahko pa športni kolektivi v njih opravljajo treninge.

Otvoritev, skozi katero nas je vodil Davorin Vrečko, je bila v znamenju otrok iz POŠ in vrtca Šentvid, ki so poskrbeli za pesem, ples, recitacije, obiskovalcem pa so s pestrimi točkami prikazali, kako bodo dvorano uporabljali. Ob njih je nastopil še poseben mini orkester, ki je spremljal pevski zbor, člani Karate kluba Rogaška Slatina in člana Judo kluba Sankako. Ob predtavniku Ministrstva za šolstvo in šport sta zbrane nagovorila tudi ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah Stanko Šket in župan Občine Šmarje pri Jelšah Jože Čakš, ki sta poudarila velik pomen nove pridobitve za kraj in občino. Nekaj utrinkov s petkove otvoritve boste našli v galeriji fotografij na Kozjansko.info.

O novi pridobitvi smo se pogovarjali z ravnateljem OŠ Šmarje pri Jelšah Stankom Šketom.

 
O finančni in izvedbeni plati projekta je spregovorila vodja oddelka za družbene dejavnosti in finance na Občini Šmarje pri Jelšah Zlatka Pilko.
 
 
telovadnica sentvid
Pevski zbor pod vodstvom Marte Koprivc je s slovensko in evropsko himno odprl prireditev
telovadnica sentvid
Zapeli so tudi otroci iz vrtca in prvošolci
karate klub
Karate klub Rogaška Slatina že s pridom uporablja telovadnico v Šentvidu za svoje treninge
telovadnica sentvid
Najbolj zaslužnim za izgradnjo telovadnice so se zahvalili z darili

telovadnica sentvid

telovadnica sentvid

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

v/t: mK
f: eH in mK