Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kljub slabši udeležbi, Rokov tek uspel (foto in video)


rokov tek7. tradicionalni Rokov tek je pod streho. Po tem, ko so organizatorji zaradi poplav morali odpovedati prireditev v septembru, so se tekači, kolesarji in pohodniki na 21 kilometrov dolgo progo po Obsotelju in Kozjanskem ter hrvaškem Zagorju odpravili včeraj. V primerjavi s prejšnjimi leti je bila udeležba nekoliko manjša, a je bilo vzdušje na štartu, ob in na progi ter na cilju tudi tokrat veselo.

Tudi tokrat so Rokov tek odprli najmlajši tekači, ki so pretekli 3 kilometre dolgo progo od cerkve sv. Roka do cilja na ploščadi pred kulturnim domom Šmarje pri Jelšah. Za njimi so se na pot podali še pohodniki. TD Rokov tek je letos prvič organiziralo pohod po tekaški progi. Okrog 200 tekačev je ob 13h krenilo na pot izpred Sv. Roka do kopališča Aqualuna v podčetrtku. Najhitrejši so v cilj prispeli kmalu po 14. uri. Kot zadnji so na pot krenili kolesarji, ki so se lahko odločili za krajšo 21 kilometrsko ali daljšo 36 kilometrsko progo.

Kaj se je dogajalo na Rokovem teku in kaj so povedali nekateri glavni akterji “maratona z dušo”, si oglejte v spodnjem posnetku. Obiščite tudi našo galerijo fotografij.

Rezultati 7. malega maratona Rokov tek

1. Vinko Jost
2. Gregor Kustec
3. Boštjan Urankar
4. Aleš Kovač
5. Jure Benčina
6. Rok Mele
7. Bruno Tombac
8. Marko Hrastar
9. Martin Baumgartner
10. Gregor Valand

24. Majna Frece
29. Barbara Klančnik
42. Fani Podkrajšek

Razvrstitve vseh tekačev najdete na spletni strani Rokovega teka

rokci
Najhitrejši “Rokci”

rokov tek
Vinko Jost in Gregor Kustec v ciljni ravnini

rokov tek
Rokovega pohoda so se udeležili tudi najmlajši

rokov tek

rokov tek

Več fotografij v galeriji na Kozjansko.info (klik)

v/t/f: Marko Kovačevič