Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kdo z območja K&O je med naj menedžerskimi zaslužkarji?


 

V današnji izdaji Dnevnikove priloge Objektiv so objavili seznam 120 najbolje plačanih menadžerjev slovenskih podjetij. Novinarji so v lestvici upoštevali vse prejemke, pa naj gre za plačo, sejnino, nagrado ali odpravnino. Skupno so v našo analizo zajeli skoraj tisoč najpomembnejših slovenskih podjetij. Če vas zanima, če so med njimi tudi poslovneži z našega območja, berite naprej.

Najvišje mesto, in sicer 49., je zasedel Mirjan Bevc, ki lani kot predsednik uprave Alposa prejel 250.376 EUR. Velika večina zneska je odpadla na fiksno oz. osnovno plačo, 16.096 EUR pa so znašali drugi prejemki (bonitete, povračila stroškov, regres, …).

Na 75. mesto se je uvrstil Anton Romih, ki je predsednik uprave Hypo Alpe-Adria Bank, sicer Planinčan. Njegovi bruto prejemki so nanesli 216.000 EUR, od tega fiskna plača 188 tisočakov, variabilni del 26 in 2 tisočaka drugih prejemkov.

Na 81. mestu je po rodu Šentjurčan Marjan Vengust, ki je kot predsednik upravnega odbora CM Celje prejel 203.568 EUR, pri čemer je bilo 6.861 EUR drugih prejemkov. Zaslužil je tudi kot član nadzornega sveta VOC Celje, in sicer 4.970 EUR.

Na 1. mestu je sicer Ivan Zidar, predsedniku uprave SCT, ki je lani namolzel 793.743 EUR bruto.

 

Povezava k celotnemu članku